Puslapiai

2014 m. vasario 2 d., sekmadienis

Klaipėda - pirma diena - atvykimas


Štai mes ir Klaipėdoje! Planuojame vėliau padaryti atskirą blogą savo nuotykiams (tada į jį rašytų ir mano kambariokės), bet kolei kas namuose neturime internetų. Šį blogo įrašą rašau iš kavinės, kurioje pietauju.

Iš Vilniaus išvažiavome ankstyviausiu traukiniu - 6:45. Buvo dar tamsu ir praktiški visi traukinio keleiviai miegojo. 


(Vilniaus stoties traukinių modeliukų stende yra netgi girtuoklis Vasia)

(Traukinyje lagaminus reikia tampytis su savimi. Laimė galima juos užsikelti sau virš galvų... ir po to tikėtis, kad gal nenukris)


(Kambariokes lagaminas buvo papuoštas popierinę gėlyte. Gėlytė leisgyvė, bet Klaipėdą pasiekė >o>)

(Kaip be traukinio tirpios kavos?.. Ją apsipyliau tik vieną kartą. Skaičiau šio autoriaus kūrinius. Kelionė viso trunka 4h 50 min, tai galima daug perskaityti)

Pačioje Klaipėdoje daug šilčiau, nei Vilniuje. DAUG. Išlipus pirmi žodžiai buvo "Vasara!" :D Nusigauti į gyvenamąją vietą išsikvietėme taksi... į kurį visi netilpome, tai aš ir mano antra pusė ėjom pėsti (vasara gi). Mano ir vienos dviejų kambariokių antros pusės keliavo su mumimis padėti įsikurti. Vėliau grįžo į Vilnių.

O taksi dar prie progos paliko savo seną (ar atsarginę) padangą:

(Jei fotografuočiau geru fotiku, galėčiau nusiųsti kokiam "Literatūrai ir menui". Bet ne, negalėčiau. Praeitame numeryje ten kaip tik buvo labai neblogų nuotraukų padarytų mobiliuoju telefonu, tai anoks čia pasiteisinimas nemokėjimui fotografuoti :) ... )

Taksi už kėlionę paprašė tokios mažos sumos, kad viena iš kambariokių vėliau pasakė "man buvo gėda, kai pamačiau kainą". Ir davė praktiškai du kart tiek. Beje ir už vietą, kur gyvename, už dviejų kambarių butą su visais baldais, miesto centre, mokame už keturis mėnesius tiek, kiek už tokį butą džiaugtumeisi ir krykštautum radęs išsinuomuoti Vilniuje toli nuo centro. Vėliau mieste pažiūrėjau skelbimų, kad įsitikinčiau, jog čia nenuskilo mums vištos aklas grūdas - čia tikrai tokios kainos.
Galbūt vasarą atvirkščiai? :) Jūra visgi netoli.

(Žmogus čiuožinėja. Tolėliau - žvejai ant ledo.)

Pirmą dieną papietavome bare "Senamiestis". Valgėme jų firminius pirštelius. Porcija kainuoja 11 Lt, yra galimybė imti pusę. Kaip man pavalgyti tai pusės užteko.

Piršteliai turi kokį gazilioną kalorijų, milijardą gramų cholesterolio ir centnerį druskos. Bei žiupsnelį kmynų.
Jų esmė - fermentinis sūris pavoliotas į kiaušinį (spėju), tada į tešlą, ir iškeptas. Šalia patiekamia to daikto, kuris pas mus vadinasi "švelniuoju padažu". Bon appétit.

Visgi, kol mes bandėme sukimšti į pilvus bent po tris pirštelius, aplinkui sėdėję žmonės nuo jų pietūs tik pradėdavo. Turbūt tai dar vienas vietinis ypatumas, kaip kad paliekamos gatvėje padangos xD We have so much to learn about these people and their strange ways...


(Mano antra pusė aiškina, kad dar turėsiu keturis mėnesius fotografuoti viską iš eilės. Netiesa. Aš turėsiu keturis mėnesius fotografuoti viską padrikai)


(VEIDELIS)

(O NOM NOM NOM. Fone kambariokė.)


(nom nom... Po pirmo kasnio nebe taip įspūdinga xD)

Dar aplankėm vietinį Akropolį. Toks pats, kaip visi akropoliai. Prisipirkom visokių reikalingų ir nereikalingų šmutkių tolimesniam savo gerbūviui.

Įrašo pabaigai pasidžiaugsiu kokiu menu yra papuoštos mūsų gyvenamojo būsto sienos. Nuotraukos iš Robotų princesės, kurios globėja irgi atvyko į šį puikų miestą internatūrai.


(Robotų princesė, kaip ir aš, įvertino šį puikų būsto šeimininkų sprendimą pakeisti paveikslo reprodukciją vištų nuotrauka rėmelyje)


(Čia Robotų princesė džiaugiasi rankšluoščiu)


(Robotų princesė rymoja prie laiptinės langelio)


Ir taip. Visas butas toks. Jame taip pat yra ir nuostabių knygų bibliotekėlė, kurią mes paskaitinėsime. Pradėsiu nuo Artūro Krigo "Vyras, moteris ir meilė" (ant viršelio dar net likusi kaian - 1Lt90ct. Geresnes vietas išrašysiu :D

Ryt tikiuosi vėl parašyti :>

6 komentarai:

  1. Sveikinu atvykus į drėgnajį Lietuvos užkampį :D
    Jei teisingai supratau rezidentūra(?) truks 4 mėnesius o_O ?
    Beje kiek gi ta buto nuoma kainuoja ? Paskutiniais metais pietinėje Klaipėdos dalyje galėjai išsinuomoti už max 200 lt :D Dabar tikriausiai viskas pasikeitę.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nea, čia tik internatūra. Rezidentūra dar 3-6 metai. O už būstą tiek mėn ir mokam :)

      Panaikinti
    2. Sweet, jei šiaurinėje dalyje, tai tikrai atpigo. Aš dar 300 už 1k mokėdavau :(
      Mmm, neatidžiai perskaičiau ir nepastebėjau, kad internatūra.
      Tikiuosi turėsi laiko padaryti daugiau "fotoreportažų" :)

      Panaikinti
  2. Pirštelius pagrinde vartojama kai apgirstama ir reikia organizma išlaikyti fiziškai palankios būsenos, kitas atvejis kai pagyrios prasideda ir reikia organizmui atgaivos ir daug iššimtiniu atveju, dar būna, kai užsisakoma.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai smagiai persiskaitė, kad antros pusės atvyko padėti įsikurti ir išvyko atgal į Vilnių. Taigi - pusė šen, pusė - ten :)

    AtsakytiPanaikinti