Puslapiai

2014 m. vasario 28 d., penktadienis

Klaipėda - 28 diena - vasario išlaidos


Šį mėnesį išleidau (neskaičiuojant komunalinių) 1895.73 Lt. Tūkstantį aštuonis šimtus keturiasdešimt penkis litus ir septyniasdešimt tris centus. JĖZUSMARIJA su visais kūlverstukais ir jūrų arkliukais. 

Man tai čia siaubingai daug. Pamačiusi kiek išleidau net susiradau vietų, kur galėčiau kreiptis dėl darbo, bet dar dvejoju, nes mano mokslinio darbo vadovė vis dar neatršo, tai nenoriu pradėti dirrbti penkiolikos darbų vienu metu.

Prie minėtos sumos dar pridėjau 50LT tom išlaidom, kurių nesuskaičiavau.


(UGLY CHART IS UGLY)


Išlaidos pasiskirstė taip:
490.06 Lt Namai ir buitis
423.31 Lt Maistas
208.95 Lt Transportas
205.18 Lt Žiurkėnas
181.05 Lt Pramogos
157.29 Lt Mokslo išlaidos
50.46 Lt Triopsai
46.25 Lt Paštas
30.92 Lt Higiena
19.81 Lt Dovanos
15 Lt Mob ryšys
12.1 Lt Drabužiai
8.15 Lt Medicininės prekės
7.19 Lt Kanceliarinės prekės

Šį mėnesį už butą, kuriame gyvenu, mokėjau tik savo nuomos dalį - 300 Lt. Komunalinių dar ne, jais pasidomėti ir pasirūpinti buvo vienos kambariokės darbas, man ir kitai kambariokei -  tik sumokėti savo dalis. Kol kas jokių žinių. Manau tai būtų dar ~400 Lt. Šildymas, vanduo, elektra, dujos, kitos paslaugos ir t.t. Vilniuje vyras už mažesnį plotą, nei čia sumokėjo ~1000 LT, gyvendamas vienas, tai bandau pritempti.

Likę 190.06 lito suėjo kitom išlaidom - patalynei, skalbimo krepšiui, tualetiniam popieriui ir t.t. Patalynė daiktas nepigus, na, o kitos išlaidos susidėjo. Nes gyventi su vienkartiniais popieriniais rankšluosčiais daug paprasčiau. ŠA!

(Jan van Huysum 1743)

95.91 Lt Pietūs ligoninėje ir kavinėse - pirmosiomis dienomis pigiai papietavome vietinėse maistukinėse vėliau užsipirkau pietus ligoninėje darbuotojų valgykloje. Jie labai pigūs, bet siaubingai sūrūs. Tad nežinau ar pirksiu kitam mėnesiui. Pigumas tiesiog gerai, bet didelis maisto sūrumas labai negerai.
64.21 Lt Kava, kavutė, kavutėlė. Porą kartų nuėjau į vero cafe ir coffee inn'ą. Ten kava ~7-8 LT, dar litas į TIPS kiaulę taupyklę. Pirkau tirpios kavos stiklainį namo, mažų pakelių į budėjimus, neatsispirdavau ir viliojantiems kavos aparatams ar kavai traukinyje...
76.29 LT Skanėstai visokie ten. Į šitą dalį suskaičiavau rūkytas mėsas, čipsus, bandeles, užtepėles ir viską kitą, kas yra gatavas daiktas ir velnias žino ko ten jame yra. Maistas be kurio tikrai galima išgyventi, ir netgi būtų pageidautina.
50.74 LT Vaisiai ir 30.03 LT daržovės. Kasdien stengiausi suvalgyti bent kažkiek šviežių vaisių ir daržovių. Viso jų sugraužiau šiek tiek daugiau nei 20kg, bendrai paėmus ~700g per dieną, kas jau visai nieko. Vilniuje žmonės nelegaliai prekiauja cigaretėmis ir alkoholiu, Klaipėdoje - vaisiais ką tik iškrautais iš laivų. Bet tokių aš nepirkau. Neskaičiavau to, ką suniomninau ligoninėje ar kavinėse.
19.24 LT Grūdai. Skanieji grūdeliai mano pusryčių košytėms.
45.2 Lt Mėsa. Viso suvalgiau 1,5kg mėsos, kurią nusipirkau savarankiškai, o ne gavau maistukinėse. Ligoninės valgykloje mėsa man keldavo daugiausia mįslių.

Kas čia?
Kuri čia gyvūno dalis?

20.99 LT Makaronai. Turiu silpnybę spalvotiems makaronams. Dabar dar atradau grikių makaronus. Labai skanūs.
29.67 LT Pienas. Ant kažko košes reikia virti. Pieną taip pat pilu į arbatą, kavą, vakarais kartais pasidarau mikrobangėje kakavos. Nors kambariokė sako, kad ten jau nebesiskaito už pieną.
13.35 LT Duona.  8.07 LT Prieskoniai.
8.99 LT Kiaušiniai. Kiaušinius pirkau tik kartą, kažkokius neva ekologiškus. Iš skonio nelabai ekologiški buvo.
8.49 LT Arbata. Nusipirkau poką arbatos pakeliuose, kad galėčiau nusinešti į naktinius budėjimus.
15.21 LT Džiovinti vaisiai. Pagrinde džiovinti kinkanai ir imbieras į rytinę košę.
7.99 LT Sviestas. Dažniausiai pusę poko sukepu, kitą pusę įdedu į kokį pyragą.
3.98 LT Vanduo. Pirkau porą kartų į traukinį, nes nespėjau įsipilti namie.

Kažkaip namai be naminio gyvūno ne namai. Tai nupirkau žiurkėnę. Brangiausiai kainavo jos narvas 103 Lt. Ir ne, triopsų išlaidos neišvengiamos.

Taip pat skaičiuoju, kad 100 LT išleidau knygų mugėje. Gal mažiau, gal daugiau, bijau gilintis xD Kitką suvalgė ausinės ausinukui, tapybos užsiėmimai, "Literatūra ir menas" ir panašiai.

Kas dar... na 30 LT sumokėjau už pašto dėžutės nuomą. 

Tai viskas dėjos, dėjos ir susidėjo. 

D: tikiuosi kitą mėnesį bus mažiau.

1 komentaras:

  1. O tu renki visų paslaugų/ prekių čekiusa ar iškarrt rašaisi?

    AtsakytiPanaikinti