Puslapiai

2014 m. balandžio 3 d., ketvirtadienis

Kažkuri tai diena Klaipėdoje, tingiu skaičiuoti



(Lietuviškai: "Remiantis mano mokslais, aš neturiu jokio supratimo ką darau.") 

Prieš porą dienų susiskaičiavau kovo mėnesio išlaidas. Išėjo tik kelių litų skirtumas palyginus su užpraeitu mėnesiu. Toliau seksiu ir žiūrėsiu ar čia kažkoks toks išlaidus laikotarpis, ar čia mano pačios išlaidumas.

O štai čia tokia va kreiva vizualizacija kaip pasiskirstė išlaidos: 
Oranžinė spalva - šis mėnuo. y ašyje (tie skaičiukai) tai litai.
Kadangi teko išleisti pinigų medicininėms reikmėms, tai kitą mėnesį bus didelis dantis komunalinėms xD Kol kas ten skola.
Daugiau išėjo maistui, kavinėms, pramogoms. Nes tikrai daugiau pramogavau ;) Praeitą mėnesį nebuvau kavinių išskyrusi atskirai, bet dabar pamąsčiau, kad tai labai racionalu.

Labai nedaug žiurkėnui, nes jis ėda daugiausia tą patį, ką aš valgau, o naujo narvo, kraiko maišo ir panašiai jam pirkti neprisireikė. Manau ilgai neprisireiks, tik šį ar kitą mėnesį reikės nupirkti transportavimo narvelį.

Mąstau galbūt taupymas kažkokiam dideliam pirkiniui mane labiau motyvuotų galvoti kur leidžiu pinigus.
 Pvz.: galėčiau taupyti būsto remontui. Galėčiau apie tai rašyti blogo įrašus irgi :D

Pvz.: galėčiau daryti taip:
1) Sudaryti su antra puse sąrašą ko mes norim iš remonto. Iš pradžių stambų, tada smulkinti. Pvz.: Norim atnaujinti svetainę. Tada išsismulkina - svetainėje reikia nudažyti lubas, pakeisti linoleuną, perklijuoti tapetus, pastatyti naujus baldus, įrengti technikos kampelį. Tada kiekvienas punktas dar smulkėja. Pvz.: Lubos turėtų būti baltos ir neblizgančios. Ar baldai turėtų būti šie - spinta, darbo stalas, du foteliai... ir t.t. Viską gerai apgalvoti ir įsivaizduoti, rasti paveikslėlių, jei labai jau svarbu, kaip kažkas atrodys. Gal net kokį įkvepiantį koliažą pasidaryti ir pasikabinti virš lovos ar prie rašyto plano.

2) Pagal tai ko norim suskaičiuoti kiek viskas kainuos ir primesti dar 10%. Tada realiai įvertinti ar tai mums tai prieinama. Jei ne - susimąstyti iš kur gauti dar pinigo, arba koreguoti norus xD Jokiu būdu nesiskolinti ir nedirbti pagal principą - kai prie to prieisim, tada ir galvosim, kaip padaryti. O tai bus, kad ant super duper ąžuolo parketo stovės plastikinės sodo kėdės :D Nebent tokie norai, tada viskas čiki.

3) Sudaryti darbų kalendorių kada ir iki kada kas būtų daroma ir padaroma. Vėlgi, leisti tam tikras paklaidas ir vertinti racionaliai. Jau pasimokiau, kad samdant darbininkus visada reikia labai aiškiai sutartyje apibrėžti kiek gali užtrukti jų darbas, ir kas yra nenumatytos darbą ilginančios priežastys iš jų, ir iš mano pusės. LABAI AIŠKIAI. Ir kas už ką atsako. O tai po to jausiesi remonto įkaitu.

4) Aiškiai išskirti kur bus ramus kampelis kiekvieno etapo metu. Kad nebūtų taip, kad remontuojama virtuvė, o prie lovos stovi kibiras su glaistu xD

5) Aiškiai susižymėti daiktus, kurie yra nepaprastai svarbūs, kad išgyventų remontą (geriausiai juos kažkur kitur patalpinti jo metu), kurie tokie meh, o kuriuos mesti lauk be gailesčio. Taip pat remonto metu reikia viską kažkaip kažkur padėti, kad nebūtų "aš tik uždengsiu šitą kartotinę dėžę plėvele ir dažysiu sieną prie jos. Kaip tai nudažiau sieną kreivai? Juk atsargiai apėjau dėžutę. Kaip tai dėžutėje buvo svarbūs dokumentai ir jie apsitaškė dažais?".

Gal tada pavyktų ne tik motyvuotis taupymui, bet net tą remontą ir iš viso pasidaryti xD


(Lietuviškai "Mielasis, pakalbėk su juo - jis ką tik sužinojo, kad jis placebo".)


1 komentaras:

  1. Apie pinigus. Viena močiutė pasakojo: "Galvojau, ko ta daktarikė visą laiką tokia pikta ir pikta ant manęs. Nežinojau kodėl. Paskui su draugėms išsišnekėjau, kad jos atėjusios po 20 litų duoda. Dabar daktarikė smagi ir visada paklausia, ar ko neskauda."
    O aplamai tai į chirurgiją arba stomatologiją reikia eit.;)
    Baldai jei ką tai nebrangus daiktas - pvz., http://www.pinterest.com/pin/105905028707118171/
    Aš vieną baldą pradėjau daryt, tik nežinau kada baigsiu ( http://viz3.blogspot.com/2012/05/virtuvinis.html ). Jeigu maniškis patiko, tai tam kaime daržinėj dar turiu pora rąstukų nukirmijusia žieve.:)

    AtsakytiPanaikinti