Puslapiai

2013 m. sausio 30 d., trečiadienis

Knyga apie San Mikelę

Kadangi jau čia pat mėnesio pabaiga, atėjo metas aparašyti pirmą iš 100 knygų iššūkio knygą. Kai registravausi supratau, kad ten yra 12 knygų 12 mėnesių, bet panašu, kad klydau - jau yra skaitytojų, kurie aprašė visas 14 knygų...

Bet pradėkite nuo mano sausio mėnesio knygos - Axel Munthe "Knyga apie San Mikelę".

(Niekam nesakykite, bet mano knygos leidimas senesnis. Bet jam nuskanuoti turėčiau įjungti skanerį, o tam turėčiau pasilenkti po stalu, o tą daryti tingiu. Tad ša :D)


Įtraukti šią knygą į iššūkio sąrašą nusprendžiau dėl to, jog dalis mano kursiokų ją tiesiog įsimylėjo ir skaitė po  2, 4 ir daugiau kartų.
Kiti kaip tik liko labai nusivylę ir apgauti.
Knygoje švedų psichiatras daugiau ar mažiau nuosekliai aprašo savo gyvenimą, bei jį lydėjusias svajones. Kai kurių kritikų nuomone dėl to šią knygą galima laikyti autobiografine. Todėl suprantu kodėl dalis ją perskaičių žmonių jaučiasi apgauti - knygoje nėra tokių atvejų aprašymų, kokie dažnai būna gydytojų autobiografijose ir iš kurių būtų galima pasimokyti tiek patiems gydytojams ar pacientams (arba, tiksliau sakant, jaustis vėliau gudresniu).

Tačiau knyga neabejotinai yra parašyta gydytojo iš tokio pasaulėžiūros taško, kokią turi tik gydytojai (ar žmonės, kurie yra gydytojai, bet to net nežino, hehe).
Joje nėra originalumo, nėra kažko kas vėliau draskytų smegenis ir neduotų ramybės, daug vietų, kur autoriaus savimeilė ir narcicizmas verčia šyptelti, daug kas pagražinta ir pakreipta linkme "aš vis tiek buvau teisus ir nuostabus", o su kai kuriomis konkrečiomis mintimis nesutikčiau kardinaliai.
Ir vis dėl to nėra to pykčio, nuoskaudos, keršto ir kitų dalykų, kuriuos dažnai žmonės klaidingai maskuoja manydami, kad jų geros savybės juos užgožia ar, dar blogiau, naudoja šiuos kaip menamo gerumo pagrindą.

Jeigu reikėtų knygą apibūdinti vienu žodžiu - ji yra nuoširdi, jei jums atrodo, kad nuoširdumo šiam pasaulyje  trūksta, knyga jums labai patiks.
Bet jei patys nuoširdumo nemėgstate ir neieškote, greičiausiai liksitę nesupratę apie ką jinai ir kodėl joje tiek daug monologų su šunimis ;) ...

Juokinga, nes knygą pirkau blusų turguje iš vienos gyvūnų prieglaudos ir už ją sumokėti litai būtent tai prieglaudai ir nukeliavo. O pats autorius už kūrinius gautus honorarus irgi skirdavo gyvūnų (konkrečiai paukščių) prieglaudoms.

Prie progos, štai kokį daiktą kieme aptikau ir nufotografavau - koks tai rūpestėlis sukonstravo ale namukus kiemo katėms (paspaudus pasididina ir matosi kaip vienas kicius tupi ir prausiasi):

Man tai atrodo, kaip tikra meškos paslauga toms katytėms, bet ardyti kažkaip nesiryžau :/ ...

jrs0oul nupiešė komiksą prie progos:

7 komentarai:

  1. Labai erzina dalykas, kad kai paspaudziu ant nuotraukos, reikia poto "back'inti", o as ipratus kad nuotrauka kaip ir naujam lange atsiranda, tai iskart isjungiu, ir kartu issijungia tavo blogas. o neimanoma to kaip nors pakeisti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. tiesiog spausk su pelės ratuku ant paveikslėlio :)

      Arba naudok paprastą naršyklės plėtinį ir sutaupysi daug laiko (ne tik blogus skaitant veikia).

      Chrome - https://chrome.google.com/webstore/detail/hover-zoom/nonjdcjchghhkdoolnlbekcfllmednbl
      Firefox - https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/thumbnail-zoom-plus/?src=search

      Panaikinti
  2. uuuuu, ratuko triukas man naujiena :)) kūl

    AtsakytiPanaikinti
  3. ENORCA ENORCA ENORCA ENORCA ENORCA ENORCA plyyyyyyyyyz
    Parašyk apie x-faktorių. Prašauuuuuuuuuuuuuuuuuuuu laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaabai.
    PRAŠAUUUUUUUUUUUUUUUUUUU, PLZ ♥

    AtsakytiPanaikinti
  4. Alreadу rumοгeԁ tο have been
    with Butleг's love child the pair sure do make a stir everywhere they turn up. A friend of mine told me he lost a job because he was insisting to shake hands with the interviewer (lady) where it is completely not acceptable in her culture. Although you can also take to the streets and acquire new customers that way, it can all be run through the Internet.

    Feel free to surf to my site - the perfume shop

    AtsakytiPanaikinti