Puslapiai

2012 m. balandžio 25 d., trečiadienis

Pažymių knygelė ir vogiami darbai bibliotekoje


Dar vienas mano piešinys be mano žinios panaudotas kažkam pinigėlio pasidaryti:


(paspaudus pasididina. Kaune, Jonavos gatvėje yra >250 pastatų???? Tai kokio ilgio ta gatvė?)

Taip nutinka ganėtinai dažnai, kartą per 1-2 mėnesius, aš jau praradau viltį, nes arba paaiškėja, kad firmoje yra kažkoks tai darbuotojas, kuris teigia, kad piešinį nupiešė jis (greitai apsiramina, kai pasakai, kad turi orignalą), arba kai piešinio ieškoma su google ir yra kažkoks tai keistas įsitikinimas, jog Lietuvoje negali būti net pusėtinų piešinių autorių... o_O

Bet šį kartą tai nesusilaikiau, nes šitas pažymių aplankalas buvo ganėtinai brangesnis už kitus! 


Dar ir dėl to, kad šiandien buvau Mickevičiaus bibliotekoje. Joje, kaip ir įprastai, vyksta moksleivių piešinių paroda. Šį kartą neįsidėmėjau mokyklos, bet įsidėmėjau, kad septintokai sukūrė tiesiog nuostabius piešinius grotažo techika senovės Egipto meno tematika. 
Bet mačiau net 4 pavogtus darbus - jie buvo arba nuplėšti arba išpjauti. Baisėjosi ir darbuotojos, viena net lūkuriavo prie darbų, kad daugiau nenuneštų.

Atsimenu mokykloje tai labai retai kada mano piešinius dailės mokytoja atiduodavo ir man visada buvo keista kodėl jų neatiduoda net pasibaigus parodėlėms ar pabaigus mokyklą? Juk jinai susigrobdavo tokius piešinių kiekius, kad netgi "pedagoginiais tikslais" jai tokių nebūtų reikėję... Tai gal ir maniškis koks vienas kažkur pas kažką dabar prabangiam rėmelyje kabo :D

9 komentarai:

  1. Oho o_O išties apmaudu kad toks žemas žmonių lygis. Nuknisau iš image searcho ir sau pardavinėju.
    Nors kita vertus, pilnas internetas taviškio drakono, kad ir duodant elementarų searcha "drakonas krepšinis". Tarkim galima užtikti terp http://www.ballineurope.com/national-teams/youth-competitions-and-beyond-the-state-of-european-basketball/ O kas autorius taip ir nėra aišku.
    Tikriausiai dabar pradėsi dėti watermarkus ant piešinių :) ?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Jo, o jeigu nesinori dėti watermarkų, tada belieka neplatinti didelės rezoliucijos piešinių. T.y. tarkim ne daugiau 400-600pix kraštinės, tokios, iš kurios normaliaus dydžio paveikslioko atspausdinti neišeitų.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Savanorių prospekte, Kaune yra >430 pastatų :D jei ką:)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Man atrodo, kad tai tiesiog puiku! Jeigu savo piešinius rastum kokiam saite, tai praktiškai tegalėtum tik paprašyt išimt (jei dar rastum kontaktus...). O dabar yra konkretus juridinis asmuo, konkretus gautas uždarbis, buhalterija kažkokia - laisvai susiskaičiuoja pajamos, nuo kurių turėtum gauti savo dalį. Tsakant, pinigai jau kaip ir kišenėj:)
    Kokia ta dalis ir kaip realybėj veikia visi tie piktieji įstatymai paprasto autoriaus atveju - bus labai įdomu paskaityt:)
    Svarbiausia yra nesikreipti į teisininkus.
    Siūlyčiau paieškot teismų praktikos šiais klausimais, sužinot, "kiek duoda" už tokius dalykus, o paskui parašyt gerbiamiem verslininkam prašymą nustot vogt ir atiduot tą, ką gavo pardavę vogtą turtą (t.y. viską;)). Nuo tos vietos galima pradėti derėtis. Šiaip ten gali būti ir įrangos konfiskacija man rodos, bet aš padorus žmogus, ne teisininkas, tai tiksliai nepasakysiu:) Ir svarbu neleist tempt laiko, nes gali pasikeist buhalterija ar net firmos pavadinimas.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Čia gal ne į temą, bet ar turi formspring? :)

    AtsakytiPanaikinti