Puslapiai

2015 m. balandžio 12 d., sekmadienis

Nauji madingi šventieji

Vakar spaudoj radau įdomybę - Gurmeet Ram Rahim Singh Ji Insan.
Šis religinis veikėjas Indijoje turi >50 milijonų pasekėjų ir skelbiasi esąs dievo pranašas. Kaip ir dauguma kitų dievo pranašų/vaikų naudojasi laiko patikrintais metodais - skleidžia savo žinias pagal prieinamas masinės informavimo priemones (šis naudojasi muzikiniai klipais ir suka fantastinius filmus apie save), daro stebuklus ir žada, kad mažutėliai bus pirmi.


Tai atrodytų nieko ypatingo, bet vat kuo įdomus, kad jis kovoja su kai kuriomis pamatinėmis indų kultūros vertybėmis. Užsiima veikla skatinančia tikrintis dėl širdies ir kraujagyslių ligų, sekti cholesterolio kiekį kraujyje (na kaip gi indas galėtų sirgti tokiomis vakariečių sugalvotomis ligomis?), neatstumti išprievartautų moterų, neprekiauti mergaitėmis ir, ką radau internete vos ne kaip "baisiausią" jo idėją, kad reikia rinkti šiukšles ir atsodinti medžius. Daugumoje Indijos nuo seno likę labai paprasti ekologiški sprendimai - viską mesti ant žemės. Kai šiukšlės buvo vien tik organinės kilmės, tai natūraliai susikompostuodavo, sudūlėdavo ar jas suėsdavo tam tikslui gyvenvietėse visų toleruojami gyvūnai.
Bet dabar plastikinės šiukšlės ne tik nesikompostuoja, jos žudo ir tai, kas galėtų pasirūpinti kitom organinėm šiukšlėm. Pakelti šiukšlę, tai išsižadėti savo kilmės. Tai labai sunku.

O atradau tai jį pagal tai, kad ~400 vyrų jį apskundė kad per jį, jo paties klinikose, išsikastravo. Mat iš jo suprato, kad tik tokioj skaistybėj galės susitikti su dievu. Tai dabar nei sėklidžių, nei užuojautos, nes savikastracija yra ar buvo praktiškai visose didžiosiose religijose fizine ar fiziologine prasme, ir gana sunku dėl tokio dalyko skųstis. Čia kaip skųstis kad nuo meldimosi ant kelių sąnarius skauda.

Dar su juo visokių skandalų yra, nes turint tiek pasekėjų jau galima visai į politiką eiti. Internautai spėlioja, kad artimiausiu metu bus kažkoks didžiulis skandalas (galbūt net su jo mirtimi), nes pasekėjai jau ėmė bruzdėti, kad reikia eiti į platų pasaulį ir skleistis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą