Puslapiai

2012 m. gegužės 8 d., antradienis

Celiuliozinė kiauliaertmė

Man vaikystėje niekada nebuvo pavykę padaryti to rankdarbėlio - kiaulės taupyklės. Bandydavau, bet gaudavosi arba kokia tai kežena su skylėmis, arba iš viso kokia tai kikimara, kuri, jei būtų gyva, tikriausiai tyliai prašytų "kill me x_x".

Bet kažkaip nusprendžiau, kad kodėl gi nepabandžius vėl, tuo labiau, juk visi tie papildomi metai fizinės pirštų koordinacijos lavinimo ir šiaip "bendrinio" proto augimo, tai tikrai turėjo išeiti į gerą, tiesa? a? :)

Pradėjau nuo to, kad susirinkau reikiamas medžiagas - nusipirkau balionų, klijų, radau žirklutes, o paštadėžėje makulatūrinės reklamos visada yra jūros:


Tada susikarpiau reklamas juostelėmis:


Ir prisipūčiau labiausiai į kiaulę panašios spalvos balioną:


(Katinui balionas labai patiko, vėliau gavo nuosavą baltą :D)

Tepiau klijais ir klijavau juosteles:



Stengiausi vieną kartą juosteles klijuoti viena kryptimi, po to kita, po to dar kita. Taip klijavau per kelias dienas, palikdama nakčiai išdžiūti, o sekančią dieną patikrindama tvirtumą - pamaigydama ir patrankydama.


Tuomet, kaip "reikalauja tradicija" iš kiaušinių dėžutės padariau kojytes ir šniopeliuką. Tik, kadangi mano kiaulė koks tai paršas, tai tos kojytės buvo skirtos daugiau ne stovėjimui, bet nenuriedėjimui užtikrinti :) Klijuodama kojytes padariau vieną klaidą - aš iš pradžių jas priklijavau, o tada pasižiūrėjau ar tiesiai jos prilipo, tai kiaulytė liko kaip po rachito... Klijavimo nuotraukos nėra, pamiršau padaryti.


Galų gale, prapjoviau angą pinigėliams, nudažiau mėlynu akrilu ir nupiešiau creepy mažas akytes, kad atbaidytų kiaulių taupyklių vagis :D Ausis iškirpau iš paprasto kartono.


(kriu-kriu)


(2Lt moneta dydžio palyginimui)

Kai pabaigiau, tai pagalvojau, kad būtų kietai atrodžiusi taupyklė-voras: reikėtų nudažyti juodai, o kojytes būtų galima padaryti iš tų lankstomų pūkuotų rankdrabių pagaliukų.

9 komentarai:

  1. Tokio dydžio taupyklė rodo tikrai optimistinį autorės būdą.:)
    Aš kaip kiek linkęs į pesimizmą, matau tik vieną tokio tūrio užpildymo būdą - pritaisyti ratukus ir vedžiotis už virvutės centrinėm gatvėm:)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Idomiai, cia juk pajiema se ( ar keip ten vadinas x D ).Lengva, paprasta, idomu ir grazu ! ; } Sitas budas naudojamas ne vien taupyklem daryt, ir dar truputi technika skiriasi. Grazi ta tavo kiaulike, tik nesupratau kas ten per burbulai pas ja, tie lyg ir roziniai? ._. O seip kaip taupyklej tai kodel gi ne? tik pagalvojusi apie jos tvirtuma prisiminiau, kad nepaminejai, jog reikej baliona isimti ; D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :) Čia ale papier-mâché (Papjė mašė), tik tikroji yra draskytas popierius sumaišytas su rišikliu (dažniausiai gipsu). Čia toks vaikiškas variantas XD

      Ten dekoraciniai apvalumai, hehe ;D

      Ačiū už komentarą :)

      Panaikinti
  3. Ir iš kur tiek kantrybės? Klijuoti po vieną juosteles.

    AtsakytiPanaikinti
  4. I visit day-to-day some web pages and blogs to
    read content, however this weblog provides quality based
    content.
    My webpage ; Buy Twitter Followers Paypal

    AtsakytiPanaikinti