2011 m. rugpjūčio 31 d., trečiadienis

Išbandėm receptą - itališkas obuolių pyragas

Prieš kelias dienas su antra puse išmėginome naują receptą. Šį kartą tai buvo "Itališkas obuolių pyragas", kurį aptikau mamosreceptai.lt svetainėje.

Jei dėl kokių nors priežasčių minėta svetainė neveikia, tai rašau čia iš ko ir kaip jį gaminom :)

Ingredientai:
1) 5 obuoliai (recepte buvo 6, gerai pagalvojus, tai gal nereikėjo patingėti ir dar vieną obuolį nulupti...)
2) 1 stiklinė cukraus
3) 3 kiaušiniai
4) 2 stiklinės miltų
5) arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
6) stiklinė sukapotų graikiškų ir lazdyno riešutų, džiovintų ananasų, razinų, apelsinų ir citrinų cukatų. (čia jau duokite laisvę savo fantazijai :) ...)

Gaminimo procesas:
1) Nulupome obuolius, išpjaustėm sėklas ir kotelius, supjaustėm kubeliais. Tada užpylėm stikline cukraus, sumaišėm su visais riešutais-cukatais-džiovintais vaisiais ir pastatėme į šaldytuvą valandai.
2) Išėmę iš šaldytuvo įdėjom 2 stiklines miltų, 3 kiaušinius ir tą šaukštelį kepimo miltelių. Viską stropiai išmaišėme.
3) Gautą masę, kuri atrodė kaip pjaustyti obuoliai sutepti skysta tešla, supylėme į skardinę kekso formą, kurią prieš tai buvome ištepę sviestu ir pabarstę miltais.
4) Kepėme jau įkaitintoje orkaitėje 200 laipsnių pagal celcijų temperatūroje 50 minučių.

Ir gavosi super skanus pyragas :0


Kažkada tokiu yra vaišinusi draugė, bet jis buvo sunkus, rūgštus ir visai neskanus. O mums išėjo tiesiog dieviškas.
Būtinai kepsiu vėl ir vėl :D

PS - mano antra pusė sako, kad čia paprasčiausia  pseudo "šarlotkė" :D

3 komentarai:

  1. O mano antra pusė obuoliams alergiška :( bet pakeitus kriaušėm galbūt kažkas gero irgi gautųsi :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ką duoda tas šaldymas? Nebus čia kažkoks mitas? Man atrodo jei nori, kad kažkas įsigertų ar susimaišytu, tai tam turėtų būti palankesnė aukšta temperatūra...

    AtsakytiPanaikinti
  3. Asmeniškai manau, kad šaldymas nieko per daug neduoda, tiesiog obuoliai ne taip paruduoja :)

    AtsakytiPanaikinti