Šį savaitgalį su antra puse išmėginome snikerinio pyrago receptą.
Receptą radau štai čia. Panašu, kad tikrosios jo autorystės nustatyti neįmanoma, kadangi pasinaudojus google galima jį rasti kone kiekviename receptų puslapyje, su skirtingų žmonių komentarais "čia aš sugalvojau" :)
Bet jei dėl kažkokių priežasčių neveikia nei nuoroda, nei google'ius, aprašysiu ir čia iš ko ir kaip gaminome.
Pirmiausiai susipirkome produktus (rašau su kainomis, kad būtų lengviau nuspręsti verta ar ne, šį pyragą mėginti išsikepti namuose):
-) 2 pakelius Selgos sausainių su airiško kremo kvapu. Kainavo 3,98 Lt.. Pyragui sunaudojome pusantro pakelio :3 (dalis buvo "nuvalgyta").
-) 2 pakelius Selgos sausainių su airiško kremo kvapu. Kainavo 3,98 Lt.. Pyragui sunaudojome pusantro pakelio :3 (dalis buvo "nuvalgyta").
-) Po 100 gramų balto ir pieniško šokolado. Kainavo 6,48 Lt.
-) Indelį kondensuoto pieno su cukrumi. Kainavo 4,59 Lt.
-) Indelį riešutų sviesto. Kainavo 8,99Lt. (Taigi, bendrai - 24,04 Lt).
Gaminimo procesas:
-) Pirmiausiai paėmėme didelį indą ir į jį sulaužėme sausainius.
-) Tuomet sausainius maišėme su riešutų sviestu. Nors recepte parašyta, kad užtenka 100g riešutų sviesto, bet mes sunaudojome virš 200g. :) kitaip tie sausainiai niekaip nebūtų išsimaišę...
-) Į kepimo popieriumiu išklotą skardą sudėjome sausainių+riešutų sviesto masę ir gerai "patrombavome".
-) Tuomet ją užpylėmė kondensuotu pienu.
-) Ir ant viršaus sumėtėme šokolado gabaliukus (prieš tai juos supjaustėme po maždaug 0,5cmx0,5cm).
-) Pašovėme į 200C orkaitę ir kepėme 40 min. Recepte parašyta 20-30min 180C, bet mes dar ir vištą kepėm, tai neblogai iškepė. Matyt kepant šį pyragą yra svarbu ne tiek neperkepti, kiek neperdžiovinti.
-) Kai dailiai parudavo, išėmėm, atvėsinom, padėjom į šaldytuvą ir po kelių valandų pjaustėm.
Pyragas išėjo be proto saldus. Aišku, ko norėti, kai tokie produktai. Riešutų sviestas čia buvo gelbstintis ingredientas - šiek tiek sūrokas ir sodraus skonio jis nuramino tą pašėlusį saldumą. Jau bevalgant pagalvojome, kad jeigu tarp sausainių ir kondensuoto pieno būtumėm sudėję vieną sluoksnį pakepintų sūrių žemės riešutų, tai būtų tikrai kad tikras "snikersas" išėjęs :)
Išvada:
Gaminimo proceso lengvumas: 5/5
Produktų randamumas: 4/5 (ne visose parduotuvėse yra riešutų sviesto)
Produktų kaina: 2/5 (kaip už tokią kainą antrą kartą negaminsiu :) )
Skonis: 3/5 (saldu be proto c: )
Kokybė: 0/5 (tiek cukraus, tiek modifikuotų riebalų ir dar velnias žino ko, kas susidaro kaitinimo metu, jokių vitaminų... :/ nah).
Bendrai: 2,8/5.
PS - riešutų sviestas nėra ta vadinamoji "nutella" - tai visiškai kitoks produktas :) Jei dar niekada neragavote, pamėginkite nusipirkti ir susitepti baltos duonos sumuštinį su juo ir džemu <3
Labai nustebčiau radusi "sveiką" skanėstą pyrago tipo...
AtsakytiPanaikintiO kad būtų pigiau, siūlau nusipirkti 300gr žemės riešutų kurie tikrai nebrangūs - paskrudinti keptuvėje, sumalti juos kavamale ar blenderiu ir sumaišyti su sviestu...