Puslapiai

2011 m. rugpjūčio 17 d., trečiadienis

Homeopatija: išteisinti ar pasmerkti?

[Šis įrašas yra mano asmeninė nuomonė, nenukreiptas nei už, nei prieš konkrečią firmą ar jos produktą. Jis negali būti laikomas konsultacija, jis negali būti laikomas pakaitalu konsultacijai ir negali būti laikomas šaltiniu. Jis yra to lygio, apie kurį žmonės vėliau sako "o aš internete skaičiau". Tekste išdėstomus faktus ir šaltinius tengiuosi grįsti bendromis žiniomis, visuomet esu atvira diskusijoms ir jūsų nuomonei.]
 
Boiron, Prancūzijoje įsikūrusi homeopatinių vaistų firma, padavė į tesmą italų blogerį1 Samule Riva už tai, kad viename savo blogo įrašų jis parašė, kad firmos vaiste Oscillococcinum'e nėra jokios veikliosios medžiagos.

 
Pati kompanija teigia, kad šis preparatas gaminamas iš oscillococcinumo (taip, ir vaisto pavadinimas toks pats) - medžiagos, kurią gamintojas išgauna iš ančių kepenų ir širdžių, tada atskiedžia 1:100 200 kartų (arba, kaip teigia homeopatai, padaro vaistą 200K potencijos). 
Iš esmė tai yra kažkas panašaus, kad paskirstyti 1ml tūrio medžiagą tūryje, kuris atitinka šiuo metu ištyrinėtos Visatos tūrį (žinoma, neatsižvelgiant į juodąją materiją). Taip pat tai reiškia skirstyti medžiagą, kurios buvimo be vaistą gaminančios firmos dar niekas daugiau neįrodė, kad ir kaip kiti farmacininkai ir prisiekę Foie gras mylėtojai būtų ieškoję.

(Vaistinė ramunė (Matricaria chamimilla) - nuotrauka iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos)

Dauguma žmonių dažnai nesupranta kas būtent yra homeopatinis preparatas ir juos painioja su preparatais iš augalų ir gyvų padarų.

Pavyzdžiui iš dailios gėlytės rusmenės yra gaminami vieni iš populiariausių vaistų "širdžiai" (pvz.: digitalis). Iš pūdytų dobilų galima išgauti kraują skystinančią medžiagą varfariną (dėl to karvės, paėdusios blogai išdžiovinto šieno gali nudvėsti, nes joms prasideda vidinis kraujavimas). Tai tik du pavyzdžiai, bet yra daugybė vaistų, kurie yra arba išgaunami iš augalų, arba jų veiklioji medžiaga buvo nustatyta augaluose ir vėliau susintetinta cheminiu būdu ar gauta genų inžinerijos dėka. Tai yra veikliosios medžiagos, kurių veikimas buvo įrodytas moksliniais tyrimais ir kurios pradėtos taikyti kasdienėje medicinos praktikoje, o dėl savo pigumo-efektyvumo santykio dažnai ir praktiškai neišstumiamos sintetinių preparatų.
(Nostradamo portretas nutapytas jo sūnaus Cezario)
Visi esame girdėję apie Nostradamą, kuris, be daugybės abejotinų pranašysčių, kūrė ir įvairius ligų gydymo "receptus".

Vienas iš jų buvo skirtas gydyti buboniniui marui (juodajai mirčiai) ir, kaip nebūtų keista, veikė! (žinoma tų laikų "standartais", šiandien to vaisto efektyvumas būtų įvertintas kaip pernelyg nereikšmingas, kad tikras gydytojas drįstų su juo žaisti rusišką ruletę iš paciento gyvybės).

Vadinamąsias Nostrodamo rožių piliules sudarė: rožių žiedlapiai ir pumpurai, kiprų pjuvenos, vilkdalgis, gvazdikėliai, ir miros (berods)2.
Kai jau moderniais laikais mokslininkai atkūrė receptą ir išmėgino šį vaistą labai nusivylė, nes jis neveikė. Kol vienas entuziastas nusprendė sekti Nostradamo instrukcijomis labai labai įdėmiai ir jo atkurtas preparatas jau veikė. O tada ir paaiškėjo kodėl - "pranašas" buvo nurodęs, kad rožes galima rinkti tik iš tam tikrų vietų ir tik anksti ryte kol dar nenudžiuvo rasa ir rožių neapšvietė saulė. Per naktį ant rožių žiedlapių įsikuria tam tikra grybelių kultūra kuri gamina maro sukėlėją veikiantį antibiotiką (matyt dienos metu grybelis arba jo nebegamina, arba gal UV spinduliai jį suardo). Kituose tablečių produktuose yra vitamino C, kuris sumažina maro sukeltą kraujavimą. Tad, jei tabletes pagaminsi tikrai teisingai, gausi šiek tiek antibiotikų ir vitamino C ir galbūt tai bus šiaudas, už kurio užsikabinęs ligonis išsigelbės. Žinoma, šiais laikais niekas nebeaugintų rožių ir neskintų jų žiedlapių, bet tiesiog užaugintų antibiotiką gaminantį grybelį (ar genetiškai modifikuotų bakteriją) ir išskirtų iš jo antibiotiką, kad vietoj šiaudo žmogui duotų tikrą gelbėjimosi ratą. Žinoma Nostrodamas šį preparatą sukūrė bandymų būdu ir, negalėjo pasakyti kas būtent veikia tabletėse.

Dauguma "natūralių gydymo būdų" (arbatų, tepalų, tablečių etc) irgi negali tiksliai įvardinti veikliosios medžiagos. Yra daugybė liaudiškų preparatų, kurių gaminimo receptūra nurodoma itin tiksliai (užpilsi 5 laipsniais per didele vandens temperatūra ir šnipštas, surinksi žoles ne per pilnatį ir šnipštas, nebus lyginis lapų skaičius ant šakelės ir šnipštas ir taip toliau ir panašiai... ) Žinoma dažniausiai tokie receptai "išėję" iš žiniuonių/raganą/pranašų ar kitų žmonių, kurie turi suvokimą, kad veikia ne "natūralumas", o kažkas, ko jie negali įvardinti ir dėl to negali pakeisti receptūros ar gaminimo, kad nebūtų netekę tos veikliosios medžiagos, yra labai suprastinami ir, na... subuitinami. Ir taip tokios "rožių piliulės" patampa rožių kotų arbata nuo maro prieš miegą.

Tačiau tai nereiškia, kad visi liaudiški preparatai neveikia.

Tiesiog modernioji medicina dar gali būti neatkreipusi į juos dėmesio. Bet vos tik ji tą pastebi - farmacininkai subėga greičiau nei alkani šunes prie mėsos, išskiria veikliąją medžiagą ir gamina iš jos vaistus.

Kartais natūralių preparatų vartojimas gali būti nuodingas - pvz.: rusmene labai lengva mirtinai nusinuodyti, dėl to joks gydytojas nedrįstų leisti savo pacientui vartoti rusmenės. Vaistinėje parduodamoje tabletėje yra konkretus veikliosios medžiagos kiekis ir ji dažnai dar būna papildomai chemiškai apdorota, kad sukeltų mažiau šalutinių poveikių3. Tuo tarpu kokią koncentraciją veikliosios medžiagos bus sukaupęs tam tikras augalas niekas negali pasakyti tiksliai, kol nėra jo viso susmulkinęs ir ištyręs. Niekada negali žinoti ar viename kote veikliosios medžiagos nebus visai, o šalia augančiame, po kuriuo visą vasarą bruzdėjo skruzdėles, jo bus keturis kart tiek, kiek būtų "normaliame". Taip pat, jei pasakytum žmogui gerti tam tikro augalo arbatą, vienas į karšto vandens puodelį įmestų to augalo lapelį, o kitas valandą virtų visą augalą su šaknimis ir vėliau bandytų per dieną išgerti po litrą tos "arbatos" :)

O kartais, nors liaudiški augaliniai preparatai ir veiksmingi, bet jų galia yra tokia nedidelė, kad net didinant veikliosios medžiagos koncentraciją ir ją gryninant daug pinigų iš to nepasidarytum, nes žmonėms tiesiog pigiau būtų naudoti pačias žoles (pvz.: gydytis mažyčius dantenų pūlinukus antiseptinėmis savybėmis pasižyminčia ramunėlių arbata, arba gerti antidepresantą jonažolę4).

Liaudiškus preparatus protingas žmogus naudotų, nes:
a) juose yra pakankamos veikliųjų medžiagų koncentracijos jo ligai gydyti ir, žmogus nenori pirkti brangesnių vaistinės preparatų ar/ir nenori pajusti daugiau šalutinių poveikių, nei tai yra būtina. (Pvz.: vartoja jonažolę (ar nerimui malšinti, dėl kurio širdelė daužosi, ar tam, kad geriau užmigtų etc. Jeigu tai padeda, nėra prasmės skirti vaistų, kurie gali sukelti priklausomybę)).;
b) serga liga, kuriai vaistų dar nėra sukurta/atrasta ir yra išbandęs kitus gydymo būdus. (Pvz.: mėgina išsigyti vėžį gerdamas keistas nežinomas žoles iš Kinijos džiunglių, bet suvokia, kad tikimybė, jog jos jam padės yra be galo maža, tikimybė kad nebus jokio efekto yra didelė, o tikimybė, kad prasidės toksinis kepenų pažeidimas ar ligos eiga tik pagreitės yra labai didelė. Visgi, nebeturėdamas ko prarasti, toks žmogus sutinka žaisti iš savo paties gyvenimo .);
c) įvyko apokalipsė ar jį išmetė į negyvenamą salą ir tiesiog nėra galimybės pasinaudoti moderniąją medicina (Pvz.: malšindamas uždegimą virs gluosnio, želvyčio ar net blindės žievės nuovirą ir melsis, kad arbatoje veikliosios medžiagos koncentracija nebūtų per stipri...).
Liaudiškus preparatus neprotingas žmogus vartotų, nes:
a) liaudis neklysta. Kas liaudiška ir tradiciška yra gerai.

Taigi, tokį dalyką, kaip ramunėlių arbatą būtų galima prilyginti labai silpno poveikio vaistui (turinčiam ir labai silpnus šalutinius poveikius5).

Homeopatinis ramunėlių preparatas būtų vienas lašas tos pačios ramunėlių arbatos atskiestas tarkim 10 kibirų vandens.

Nes dėl kažkokių tai mistinių priežasčių tas vanduo savo struktūroje gali "atsiminti" to lašo "informaciją", bet neatsimena visų šūdelių ir kitų medžiagų, kurios jame plaukiojo. Aišku homeopatinių preparatų gamintojai teigia, kad vanduo užšaldamas, virdamas ir panašiai apsivalo nuo neigiamos "informacijos", o jie vandenį "pakrauna" teigiama informacija.
Bet mano mokyklinės žinios apie entropiją ir Boltzmann'o darbus verčia labai tuo abejoti.
Dievaži, net nepusiausvirųjų vyksmų fizika su tokiais gudriais terminais, kaip "saviorganizacija" ar "disipatyviosios struktūros", vargu ar palaikytų šią "informacijos teoriją". Žinoma kvantinė fizika ir kt. mokslai sakytų, kad tai veikia, bet jie taip pat sako, kad veikia viskas, visada, visur ir visais įmanomais būdais (net ir neveikimu). Štai neblogas video (su pridėtomis ištraukomis iš fantastinių filmų palyginimui), kuriame sumontuoti kelių homeopatų paaškinimai kaip veikia homeopatiniai vaistai.

Tad kodėl vaistinėje nupirktas homeopatinis preparatas turėtų mano organizmą "pakrauti" kažkuo daugiau, nei kito gyvo žmogaus noras, kad aš pasveikčiau? Juk mano kūnas >70% vanduo?

Ar tos ančių kepenėlės, kurias valgiau užužpernai, dabar mano kūne nėra atsiskiedusios taip pat, kaip ir vaistas, šio mano blogo įrašo kaltininkas?

Ar aš esu tokia vaistų vartotoja, kad pirkčiau ne cheminius vaistus, kuriuose veiklioji medžiaga yra išgryninta, ir net ne kokias nors žoles iš žiniuonės, kuri man vienintelė teigia, kad jos veikia ir kuriuose veiklioji medžiaga gali, o gali ir nebūti, ar aš esu tokia, kad pirkčiau tik pačią vaistų sąvoką? Placebo efektą, kuriuo nebegaliu patikėti, jei nesu sumokėjusi pinigų, jei negavau tabletės, ar man kas nors pseudomoksliškai nepaaiškino apie produktą?


(Parodija, kaip atrodytų, jei homeopatai ir ekstrasensai dirbtų ligoninėje. Anglų kalba)

Kiek atsimenu minėtas Oscillococcinumas kainuoja paie 20Lt už 6 tabletes, o gertį jį reikia 2-3 kartus per dieną po vieną tabletę. Štai čia yra ir pats vaisto puslapis. Su paaiškinimais, su jį vartojusių žmonių liudijimais ir netgi su nuorodomis į mokslinius tyrimus, kurie įrodo vaisto efektyvumą.
Tikėti jais ar ne, priklauso tik nuo jūsų. Pastikėti gydytoju, kuris skirtų jums tokį vaistą irgi priklauso tik nuo jūsų. Niekas niekada neuždraus vartoti homeopatinių preparatų, nes jie neturi jokio šalutinio poveikio.

Aš asmeniškai negaliu ramia sąžine žiūrėti, kai homeopatiniais preparatais žmonės gydo maliariją, vėžį ar ŽIV (kai kuriose šalyse gydyti tam tikras (tiksliau rimtas "tikras" ligas) homeopatamas yra uždrausta). Aišku, kad dalis šių žmonių išgyvena ir pasveiksta. Tokia pat dalis, kuri pasveiktų ir be gydymo, ir ta dalis, kuriai buvo blogai nustatyta diagnozė.

Daug gydytojų, ypač šeimos, išrašo homeopatinius vaistus, nes jie puikiai padeda pacientams su įsikalbėtomis-įsivaizduotomis ligomis (svarbu suvokti, kad pacientai ligas įsikalba ne iš piktumo, ir beveik visuomet net nesupranta, kad jie serga ne todėl, kad serga "iš tiesų", bet tiesiog jų organizmas imituoja kokios nors ligos simptomus (pvz.: gripo) dėl tam tikrų priežasčių. Ar kada atkreipėte dėmesį į tai, kad yra žmonių, kurie serga tik savaitgaliais ir per atostogas? Kad yra tokių, kurie kaip mat suserga prieš svarbius dalykus? ). Bet ar aš turiu teisę nuspręsti, kuris žmogus serga iš tiesų, o kuris ne? Ar aš turiu teisę manyti, kad mano tikėjimas tampa tiesa vien todėl, kad taip galvoju? (nesvarbu, kad fizikai sakytų "taip").
70% Lietuvos gyventojų nešioja tuberkuliozės bakterijas, bet tuberkulioze neserga. Kai kurioms vienišoms moterimis po itin nelaimingos meilės prasideda į tuberkuliozę panašūs simptomai (čia jau psichologas galėtų pakomentuoti kodėl taip yra), bet ar aš turiu teisę atmesti tuberkuliozės diagnozę vien tik todėl, kad galbūt ligonės skreplių tepinėlį tyręs mikrobiologas nerado ligos sukėlėjo (gal jo buvo mažai, gal tiesiog tikrai nepamatė) ir skirti išskirtinai vien tik homeopatinius vaistus? Ar homeopatas turi teisę teigti, kad jo vaistai, kurie padeda tokiais atvejais, ir net tais, kai tepinėlyje tuberkuliozės bakterijų randama, tiesiog jie nėra būtent tų, nors ir identiškų simptomų sukėlėjai, teigti, kad kad jie tikrai padės ir visais kitais atvejais?..

1 - gal ten ir blogerė :) Itališkai nemoku, o angliškuose puslapiuose vienur rašo vienaip, kitur kitaip, bet manau, kad tai esmės nekeičia.
2 - Nostradamo receptų galite pasiskaityti štai čia. Puslapis yra anglų kalba, gale yra originaliojo leidimo "nuotraukos" :) Labai įdomu, ypač jei domitės viduramžių medicinos kultūra (ar pačiu Nostradamu).
3 - Šiaip nėra tokios vaisto koncentracijos, kuri tiktų absoliučiai visiems pacientams. Dauguma vaistų dozių būna paskaičiuotos 25 metų, 70kg sveriančiam vyrui (ypač nereceptinių). Be svorio, lyties ir amžiaus skirtumų, kiekvienas mūsų skiriamas ir organų dydžiais, organizmo pajėgumu, o ypač tam tikrų fermentų aktyvumu. Ta pati kokio nors vaisto dozė gali vieną nužudyti, o jo brolis surijęs dvigubą dozę skųstis kad nejaučia poveikio.
4 - Jonažole irgi galima mirtinai nusinuodyti. Kad kas nors būtų nusinuodyjęs ramunėlėmis (nekalbant apie alergines reakcijas), kažkaip dar nesu girdėjusi :)
5 - kai kuriems žmonėms nuo ramunėlių arbatos užkietėja viduriai ar atsiranda pykinimas
Šalutinis poveikis nėra lygus blogam poveikiui - pvz.: tą pačią ramunėlių arbatą kai kurie žmonės vartoja nuo vidurių pūtimo ir jiems šalutinis poveikis gali būti atsiradės spuogas ant dantenų (ar net visai nebūti), iš "rimtesnių vaistų" istorijų - kontraceptinės tabletės originaliai buvo sukurtos siekiant sumažinti menstruacinius skausmus ir su jais susijusią nevaisingumo ir moterų mirties dėl endometriozės riziką, bet turėjo šalutinį poveikį - nevaisingumą vaistų vartojimo metu. Šiandien šis "šalutinis" poveikis yra tapęs pagrindine šių tablečių pardavimo priežastimi, ir dauguma ginekologų, moterims su menstruaciniais skausmais dažniau skiria kontraceptines tabletes, nai žymiai brangesnius kitus hormoninius preparatus, kurie pasižymėtų tais pačiais ar artimais šalutiniais poveikiais lyginant su kontraceptinėmis tabletėmis, bet tiesiog farmacininkui būtų galimybė iš jų užsidirbti kur kas daugiau pinigų, nes kontraceptinėms tabletėms reikia kainos požiūriu konkuruoti ir su kitomis kontracepcijos formomis, o hormoniams preparatams tik vieniems su kitais. 

Panašūs įrašai:
1. Virškinimo fermentai: išteisinti ar pasmerkti
2. Įvairios ligų paaiškinimo kilmės.

26 komentarai:

  1. Antra pastraipa nuo pabaigo yra būtent tai, kodėl aš pateisinu homeopatinius/augalinius preparatus. Man daug smagiau gerti vandenėlį su plaukiojančiu ramaškės žiedu nei kokius tai antibiotikus, ir jonažolių arbatėles (nors prieš kurį laiką persimečiau ant kapulių būtent dėl to, kad neaiški koncentracija toj arbatėlėj) vietoj xanax'o.

    Aišku, būtų įdomu išgirsti, kaip homeopatai siūlo gydyti kokią laimo ligą. :}

    P.S. Man pas tave labai įdomu. Perskaitau, pagalvoju, ir dar šeimnynai rašinius apie mezimą persiunčiu :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. va kolega minty davė... tereikia paragaut(pabandyt pasigert) naudojant homeopatinę degtinę ir viskas bus aišku.

    AtsakytiPanaikinti
  3. nežinau. sakyk, ką nori, bet šeimoje turiu pavyzdį kaip žmogus buvo prie mirties, o homeopatija jį pastatė ant kojų. ir netgi labai. ir čia ne kokia sloga ar kosuliukas, kad "netyčia" pasveiktum.

    AtsakytiPanaikinti
  4. žmonės ir nuo placebo pasveikdavo, o ką jau kalbėt kad kaikuriuos kašpirovskis per tėliką išgydė

    AtsakytiPanaikinti
  5. Manau, viskas nuo situacijos priklauso, kuom ir kiek sergi, apskritai organizmo būklės... Bet kokiu atveju geriausia prevencija.:)
    Atsimenu, kai gavau eilinę kalėdinę anginą, neradau savo stebuklingų įprastinių vaistų su jodu, tad teko galų gale čiuožti pas savo gydytoją. Tas mane apžiūrėjo per 5minutes jei ne mažiau, ir surašė „įprastinį receptą“, už kurį dar gerai paklojau. Po to pusę vaistų išmečiau vien paskaičius informacinius lapelius - labiau saugau kepenis... Nusipirkau jodo tirpalo kitam kartui ir stengiuosi iki antibiotikų lygio nebeprisivaryti.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kad jau paminėtas vanduo, negaliu nepatylėt :)) Liūdna, šiek tiek, kad ieškoma "autoritetingų", "svarių" ir "moksliškų" paaiškinimų nerimą keliantiems dalykams, tuo tarpu kitais atvejais pasitikima net nesusimąstant ir apskritai niekas netikrinama praktikoje. Kažkur asu matęs terminą "aporia" šiai būsenai nusakyti.
    Kas įraše nepaminėta, tai "gerosios" bakterijos Lactobacillus casei defencis. Homeopatai, pff :D Tiesa skiepų vakcinos taip pat pagl skirstymą priklausytų homeopatiniams vaistams.. Kaip ir "natūrali" kosmetika be parabenų.
    Teisingai pastebėta, kad gydantis stipriais cheminiais preparatais, pirma apnuodijame viso organiizmo ląsteles ir organus, išbalansuojam visus feromonus, hormonus ir kalafiorus iki haliucinacijų tol, kol "negaluojantis" organas pasveiksta. Tada kepenys pasidarbuoja valydamos bendrą organizmo intoksikaciją. O tada jau pasveikstama*.
    *-galimas šalutinis poveikis.

    Bet svarbiausia pastebėjau ne tai. Svarbiausia, kad autorė ir mokslinė literatūra pripažįsta tokią tai mistišką psichosomatinę ligų kilmę, kai liga įsikalbama. Sekant analogija, tinkamai performulavus mintis ir susireguliavus psichosomatiką veikiantį neuronų sinapsių elektrolitų balansą, galima pasigydyti bet kokį susirgimą ar net nesusirgti visai! Ar ne? :D
    Organizmas pernelyg sudėtinga darni sistema, kad surašyti jį visą į receptą. ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Dėkui visiems už komentarus.

    Jule, jeigu matai, kaip tavo arbatoje plaukioje gėlytė - tai čia jau nebe homeopatinis preparatas :)

    Moderi, taiklus tavo komentaras apie homeopatainę degtinę!

    Monika, ačiū tau už komentarą. Visgi turiu pasakyti, kad pasaulyje žmonės miršta ir nuo "kosuliuko", o štai Britanijoje neseniai buvo užfiksuota atvejų, kai žmonės nuo ŽIV pasveiko. Man labai džiugu, kad tavo šeimos nariui pavyko pasveikti ir suprantu, kad tau tai gali atrodyti, kaip įrodymas, kad homeopatija veikia. Bet, kai susirgsi pati, arba tau reikės spręsti dėl kito žmogaus gydymo, paklausk savęs, ar pasitikėsi šiais preparatais dėl to, kad jie išgydė tavo artimą, ar dėl to, kad jie išgydė vieną žmogų iš šimto, kai alternatyvus gydymas galėtų pasiūlyti 10-50 ar net 90 pasveikimo atvejų iš šimto?

    E, dėkui :)

    vdoo, nelabai supratau ką tu norėjai tiksliai pasakyti. Vakcinos tikrai nėra homeopatiniai preparatai! Jeigu taip būtų, jos neturėtų to šalutinio poveikio, kurio taip bijo "super mamos" ir dėl to atsisako skiepyti savo vaikus (ta gresmė tikrai egzistuoja, bet tokios mamos tiesiog pasirenka kitą gyvybės loterijos variantą, vietoj "sveiko ir luošo/protiškai atsilikusio vaiko", jos mieliau žaidžia "sveiko ir negyvo vaiko" žaidimą.)

    Augalinės kilmės preparatais, kurios žmonės nusiperka iš žiniuonių ar turgaus, apsinuodyja ir suserga toksiniu kepenų pakenkimu net dažniau, nei, kad "cheminiais" ar hormonais.
    Daugeliui žmonių atrodo, kad augaluose tos "chemijos" nėra arba jos ten mažiau, arba ji mažiau kenskminga. Problema tame, kad iš esmės nėra nenuodingo augalo - jie visi ginasi nuo juos mėginančių graužti vabaliukų ir augalų. Tiesiog mes evoliuciškai esame prisitaikę prie tam tikrų augalų valgymo, o prie kitų ne. O kas svarbiausia, ka tam tikrais kiekais.

    Psichosomatinė ligų kilmė tinka paaiškinti kai kurioms ligoms, ir kai kurių ligų kai kuriems atvejais, bet tai visiškai nereiškia, kad vien tik įsikalbėjimu ir tikėjimu įmanoma išgydyti KIEKVIENĄ ligą. Kartojimas sau, kad esi sveikas ir tau viskas gerai, gali padėti išgydyti streso sukeltas pleiskanas, bet jei sergi maliarija, tai tikrai neprivers kraujyje įsikūriusių plazmodijų sustoti naikinus tavo eritrocitus ir maloniai pasišalinti iš tavo kūno :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Dėkui už skirtą laiką narpliojant ką norėjau pasakyti :)
    Pirmiausia atsakyme noriu išskirti, kad į homeopatiją čia žiūrima iš neigiamo taško - atseit ji tėra mulkinimas ir akių dūmimas-pinigų viliojimas. O vaistas.. Vaistas visagalis.
    Pažvelgus atidžiau ta pati farmacija pirmiausia užsiima biomimetika, o tik po to sukuria vaistą, kad ir nuo buboninio maro, tik daugiau koncentruotą.
    Antra, moderniose vakcinose net nebėra virusų ir bakterijų, tik jų atskiesti cheminiai markeriai, pagal kuriuos apmokoma/pažadinama imuninė sistema. Ta prasme pati vakcina jau neria į homeopatijos vandenis - nuo ko susirgai, tuo ir gydykis. :)
    Praleisiu pro ausis repliką "supermamoms", nes tą pasirinkimo svarbą supranta tik kita supermama, tėtis.

    Nemačiau patikimos statistikos kiek žmonių apsinuodija nuo vaistažolių ambulatoriškai, o kiek nuo cheminių preparatų medicinoje. ;)

    Chemija augaluose ir chemija vaistuose yra du skirtingi dalykai. Labai. Organinės kilmės angliavandeniai poliarimetre poliarizuotos šviesos plokštumą visada suka į kairę. Sintetiniai (tame tarpe ir vaistai) neturi tokios chirališkumo savybės, nes paprasčiausiai mokslininkai negali sukurti organiškai identiškų molekulių kopijų. Tai susiję su to paties junginio erdvine struktūra. Taip nustatomas, pvz. medus natūralus ar cukrinis. :) Žmogaus, didžiai farmacijos nevilčiai, chemija, plazma ir t.t. taip pat suka į kairę, kas reiškia sintetiniai vaistai negali turėti tokio pat poveikio, kaip natūralūs, išgauti iš augalų,t .y. jie jungiasi kitaip, nei antiseptikai natūralioje aviečių arbatoje. Gal todėl diabetikai negali valgyti (sintetinio) cukraus, o fruktozė tinka..

    Psichosomatika. Reikia skirti susirgimų sukėlėjus - virusiniai, bakteriniai, paveldimi-mutaciniai, psichosomatiniai. ŽIV, maliarija, hepatitas, gripai - virusinės kilmės, difterija, šiltinė - bakterinės tokcikacijos, alerginės reakcijos, diabetas, nepakankamumai, onkologiniai susirgimai, opos priskiriami genetiškai paveldimiems(su didesne rizika susirgti) ir psichosomatiniams. Esu matęs netgi skirstymą, pagal tai, kokiame organe viskas prasideda, reikia atkreipti dėmesį į savo aplinką ir mintis. Pvz., kepenys netiesiogiai parodo pernelyg didelį pavydą, nepilnavertiškumą, širdis (che:) įtampą, ilgalaikį nerimą, inkstai - neaiškios baimės, žarnynas - stresinė aplinkoje. Čia toks holistinis aiškinmas :) Bet kokiu atveju, vaistais slopinami simptomai, su įrašymu į abonentinių receptininkų knygą, bet nesprendžiamos priežastys. Klausantis ir neignoruojant kūno signalų galilma ir degtinės gerti mažiau, ir nerūkyti, ir kavos nemaukti kilogramais, nevalgyti riebiai, nepersivalgyti, valgyti pakankamai (išskyrus P. Brego nurodymus), nes pats maistas veikia kaip vaistas. Ir kaip nuodas.

    P.s. gaila, taip ir neatsisiuntė niekas informacijos apie vanduo.pdf iš praeito komentaro .. :|

    AtsakytiPanaikinti
  9. vdoo, ech, tuščiai aš tau ką nors įrodinėčiau, jei tu manai, kad vakcinos veikia kaip homeopatija :) Manau, kad supranti, kad ir tu man vargu bau ar ką įrodysi. Visgi, ačiū tau už tokį susidomėjimą mano blogu ir jo įrašais. Kitokia nuomonė visuomet neleidžia užsiliūliuoti ;)

    Ąžuoliuk, sutinku, čia tikriausiai didžiausias mano blogo trūkumas. Bet jei būtų su šaltiniais, tai jau būtų nebe blogas, ar ne? :D

    AtsakytiPanaikinti
  10. Dėkui ir tau! :) Senai skaitau tavo blogą, nes jis turi savo šarmesio. Nėra noro kažką įrodyti priešingai. Tai neturi prasmės. Greičiau priešingai. Siekiu pateikti, kaip teisingai išsireiškei, kitokią nuomonę, nei parašyta! Kodėl? Todėl kad per prieštaravimą pateikiu nepatogų klausimą. Čia kaip mokslinė teorija - pirma būna hipotezė, o kai atlaiko nepatogius klausimus, tampa teorija/teorema ;)
    Bet kuriuo atveju iš tavęs mokausi. KAd ir.. Labai patiko kažkada išsakyta mintis, kad jei nesugebi minties išreikšti 5 sakiniais, vadinasi pačios minties nesuvoki :D Kartoju kasdien kaip mantrą! :))

    Dėl nelemtų vakcinų.. Čia buvo kalambūras, kad vakcinų sudėtis ir veikimo principas panašus į homeopatinių vaistų (skiestos ir "gydo" tuo pačiu virusu ar jo baltymu). Nors gripo vakcinų efektyvumas, tai toks pat kaip ir homeopatinių tepaliukų, hehe :D Esminis skirtumas, kad jas gamina biotechnologijų kompanijos su patentuotais pavadinimais(Inc.) ir patentuotais preparatų pavadinimais(R), ir registruotais prekiniais ženklais(TM)..ir viena su kita konkuruoja.
    Žodžiu.
    Sėkmės, lauksiu kitų tavo straipsnių! :)

    AtsakytiPanaikinti
  11. O aš tai iš tų, kurie suserga per atostogas ir savaitgalius. Amžinai peršalu. Ir smarkiai, ir sunkiai. Ir dažnai. Ir liaudies vaistai bei homeopatiniai padeda retai kada. Va, dabar gydžiausi slogą, baigėsi viskas sunkiu sinusitu ir antibiotikais triskart per dieną. Ir, rodos, baigdama kursą peršalau vėl :D Man, matyt, reikia placebo, ne homeopatijos ar antibiotikų :D

    AtsakytiPanaikinti
  12. Homeopatija IRODYTA jog yra placebo. Yra paskirta milijono doleriu premija, kuria ismokes betkuriam zmogui, kuris irodys jog homeopatija veiksminga. Kolkas dar neatsirado ne vieno, kuris laimetu.

    Esme ta, kad niekas is zmoniu nezino kas yra homeopatija, pagal homeoapatijos taisykles "vaiste" neturi buti NE VIENOS MOLEKULES veiksniosios medziagos, tad teoriskai geriama tik vandeni arba cukru. BET siu taisykliu nesilaikoma ir homeopatija vadinami augalai ir kiti cheminiai junginiai, kurie negali buti vadinami homeopatiniais. Augalai yra tokia pati chemija kaip ir sintetine.

    AtsakytiPanaikinti
  13. Tiem kas persala - yra vitamino D trukumas, jis vienintelis saugo nuo "persalimu" (persalimas nesukelia ligu, ligas sukelia virusai ar bakterijos NE SALTIS).

    AtsakytiPanaikinti
  14. Kam tikrai idomus FAKTAI, o ne saliski paistalai paziurekite dokumentini filma BBC:
    http://www.youtube.com/watch?v=_ZhmG97lYog

    BUTINAI visas dalis, nes jei nepazesite viso-susidarysite klaidinga ispudi.

    AtsakytiPanaikinti
  15. Tommix, o tai apie ką aš visą tą wall-of text parašiau? :D
    :) nesutikčiau, kad peršalimas būtų vitamino D trūkumas (būtų labai įdomu kur tu tą išskaitei), bet taip, tiesa, kad pats peršalimas be virusų ar bakterijų ligos nesukelia.
    Na, nebent tai jau būtų ne peršalimas, o sušalimas.

    AtsakytiPanaikinti
  16. Biškutį ne homeopatinis klausimas, bet nežinojau, kur parašyti :} Kadangi man tu atrodai kaip blaivaus proto gurkšnis šitoj medi-sistemoj, norėjau paklaust, kokia tavo nuomonė apie papildus/vaistus sąnarių ligoms gydyt, na, visokius gliukozamino sulfatus. Gydytoja prirašė, bet, galvoju, kažkada lietuvių k. mokytoja skundėsi, kad vartoja ir nė velnio nepadeda. Any comments?

    AtsakytiPanaikinti
  17. Tommix. Kad ir su daug kuo nesutikčiau, bet yra ir gerų minčių. Bet visus mitus reikia išsklaidyti, tad apie viską iš eilės, žiū gal ir patikėsiu, kad "galimi riešutų pėdsakai" sausuosiuose pusryčiuose nesukelia alergijos. :)
    KAS ĮRODĖ ir KAIP vadinasi ta milijoninė premija? Gal Nobelio?
    NĖ VIENOS MOLEKULĖS - čia tai lanksčiai pasakyta. O jei bus viena molekulė, kas jos ieškos tarp kitų molekulių Avogadro skaičaus n-tajame laipsnyje? :D Augalai NĖRA ir NEGALI būti tokia pat chemija kaip sintetika, nes jokia organinės sintezės laboratorija negali susintetinti identiškos konfigūracijos angliavandenių ir angliavandenilių, kokie randami augaluose. Priminsiu, kad pusė jų užrašomi taip C6-H12-O6, bet po šia formule slepiasi ir krakmolas ir cukrus ir fruktozė ir celiuliozė skiriasi "tik" 3D konfigūracija.
    "Peršalimu" man rodos įprasta vadinti pačią ligą(slogavimas, pakilusi temperatūra, padidėję limfmazgiai), ne tai kad staigų kūno atvėsinimą. Temperatūra tiesiogiai veikia visas chemines reakcijas, todėl atsparumas virusams sumažėja prie žemesnės temperatūros. Lygiai taip pat negalima karščiuoti virš 40, nes baltymai ima koaguliuotis(analogiškai kiaušinio kepamiems baltymams), o tai jau rimta.
    O faktus reikia tikrinti, tik turiu išankstinį alerginį rinitą dokumentiniams, ir reklamoms, kai pasakojama apie chemiją kolbūčių ir mėgintuvėlių fone - neva svariai argumentuojama pasąmonei.
    O pabaigai.. BET KURI liga yra organizmo signalas, kad kažką su organizmu darai ne taip, elgiesi ne pagal taisykles. Bet jei nenori susirgti, susirgęs greičiau pasveikti, būti geros nuotaikos, gerk VANDENĮ. Bet kuris susirgimas baigiasi dehidratacija, bet kuris susirgimas prasideda nuo sutirštėjusio (parūgštėjusio) kraujo(mažai vandens), bet kuris troškulys išbalansuoja ląstelių reakcijas ir ima kauptis toksinai. Toksinus šalina TIK vanduo. Padauginai alkoholio, nuo aldehidų kepenyse skauda galvą? Gerk 3 litrus vandens. Užkietėjo viduriai? Gal trūksta vandens? Kyla skrandžio rūgštis? Gal pila glitus prakaitas? Pakilusi temperatūra? Atsakymas vienas - trūksta vandens. Va čia tai FAKTAS :) Failas apie dehidrataciją yra čia. NEMOKAMAI :DD
    http://failai.in/show/F/1659D866F/vanduo_tai_gyvybe.pdf

    AtsakytiPanaikinti
  18. vdoo - http://www.youtube.com/watch?v=izxPEn3lvBY

    AtsakytiPanaikinti
  19. Nelabai suprantu, kodėl rašoma, kad peršalimas be bakterijų ar virusų neįmanomas. Ar kai nugarą perpučia šaltas vėjas ir apsergi, tai nesivadina peršalimu? O gal šiuo atveju irgi bakterijos kaltos? Jeigu atsakymas būtų TAIP, tuomet pripažįstu, kad šito nežinojau:), bet tada kitas klausimas – iš kur jos atsiranda, jei žmogus gyvena, tarkim, atsiskyręs nuo kitų, su niekuo nekontaktuodamas. Suprantu, kad aplinkoj gyvuoja begalės įvairių bakterijų, bet negi tarp jų visada yra ir tokių, kurios sukelia vadinamąjį „peršalimą“? Nes priešingu atveju išeitų, kad jei žmogus gyvena sterilioj aplinkoj, tai jam joks perpūtimas nebaisus, nebent tos ligą sukeliančios bakterijos gyvena pačiame žmoguje – na, tada jau kitas reikalas.:) Gal galėtumėt paaiškinti, būtų įdomu sužinoti, ačiū.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jūs peršalimu vadinate dar platesnį susirgimų spektrą, nei įprasta. Kai perpučia šaltas vėjas ir apsergi, tai liaudyje taip ir vadina "perpūtimu", "pertraukimu" ir t.t., o realiai tai būna įvairūs raumenų uždegimai ir panašiai.
      Bakterijos gyvena visur, tik skirtingais kiekiais. O mūmyse pačiuose jų irgi begalės ir didžioji dalis iš jų netgi labai būtina išgyventi. Iš tų bakterijų, kurios gyvena mūmyse ir ant mūsų dalis yra sąlyginai pavojingos - tai yra, jos yra labai naudingos, kai žmogus yra sveikas, bet tampa žalingos, kai dėl kažkokių priežasčių žmogaus organizmas nusilpsta.

      Panaikinti
  20. Na kai mane perpučia, tai kartais būna raumenų (ar nervų, nežinau) uždegimai, bet kartais ir tradiciniai peršalimo simptomai – sloga, gerklės skausmas, temperatūra. Man ir buvo įdomu, ar pastarieji tokiu atveju taip pat yra nuo bakterijų.
    Beje, iš jūsų gautą informaciją (apie tai, be ko neįmanomas peršalimas) aš jau šiandien sėkmingai perdaviau vienai kolegei, kuri apsirgo suprakaitavusi ir perpūsta vėjo. Ji nežinojo, ar jai darbe laikytis atokiau nuo kitų, ar ji „nepavojinga“. Pasakiau, kad greičiausiai „nepavojinga“, nes nors jai pačiai ir įsisuko kažkokia turbūt bakterija, bet greičiausias nepikta (nes namie, o ne per kontaktą su sergančiais asmenimis), taigi mes visi likę, normalaus imuniteto ir neperpūsti, turbūt nieko neturėtume pasigauti.

    AtsakytiPanaikinti
  21. Man įdomu, o tie, kas gamina homeopatinius vaistus, iš tiesų skiedžia veikliąją medžiagą kosminiais mastais, ar nevargsta ir tiesiog palieka vien vandenį?
    Man kartą gydytoja siūlė homeopatinių vaistų, tai sakiau, kad nenoriu, nes jie neturi veikliosios medžiagos savyje. O ji man: koks skirtumas, kad neturi, svarbiausia, kad veikia. :D Aš jau seniai savo artimuosius perspėjus apie homeopatinius vaistus ir mama jų nebeperka, ir mano mažajam broliukui neduoda.

    AtsakytiPanaikinti
  22. Man tai keista, kad homeopatiniai vaistai siūlomi arba brukami žmonėms, nors nėra visiškai aišku, koks jų poveikis bus.

    AtsakytiPanaikinti
  23. Perskaitykite šią parodymus apie tai, kaip aš VYTINTAS nuo vėžio ir diabeto, kurios pagalba DR MOHAMMED fitoterapija
    aš taip laukymė Liudijimo pasaulyje apie mano diabeto gydymas ir vėžys su fitoterapija pagalba. Tai reali priimti jį rimtai, aš esu labai laimingas, kad šiandien aš galiu duoti liudijimą į pasaulį ir taip pat padėti sutaupyti žmonių gyvenimą, kuris buvo pasmerkti mirčiai kaip man buvo, kas bus įsitikinę, kad žolė gali išgydyti vėžio visiškai ir diabetas visiškai iš organizmo, aš niekada mano, kad tai veiks, aš turiu išleisti pinigų gauti narkotikų daug iš ligoninės laikyti mane sveikas, jis pateko į laiką, kad visi man buvo laukia mirtis ateis, nes buvau sumušė ir aš jau turi stiprius protrūkius nuo cukrinio diabeto, vieną dieną man buvo išgyvena grynojo klausinėti internete tiesiog daugiau sužinoti apie naujausias plėtrai medicinos sektoriuje norėdami pamatyti, jei dar yra vilties, tada i suklupo ant poste, kaip jis išgydyti ŽIV, vėžys, diabetas ir tiek daug kitų mirtinas ligas apie šį puikų žmogų, vadinamą DR. MOHAMMED per interneto draugų, kurie viešais pasisakymais apie tai, kaip ji taip pat buvo išgydyti nuo diabeto šio vaistažolių gydytoją, kuris yra gerai žinomas dėl savo stiprios senovės žolelių praktikos Diabetas, ir vėžio gydymas parodymus, aš nusprendė suteikti jam pabandyti, kad aš elektroniniu paštu jam Aš netikiu, jam, kad daug, aš tik norėjau duoti jam pabandyti, jis atsakė mano laišką ir reikėjo šiek tiek informacijos apie mane, tada aš juos pasiunčiau į jį, jis parengė žolinis vaistas (išgydyti) ir išsiuntė jį per Kurjerių tarnyba pristatymas, jis davė savo duomenis Courier tarnyba. jie man pasakė, kad per 3-5 dienas gausiu paketą ir po jo gavimo, aš paėmė šį vaistą taip, kaip nurodė jam pasibaigus 14 dienų, kad vaistas truko, jis man pasakė, kad eiti į ligoninę už bandymą ir nuėjau, stebėtinai po bandymo gydytojas patvirtina MANO cukraus norma yra labai normalu, kad aš neturiu diabetu ir mano vėžys buvo ne turėjo būti fondas, dar prieš aš atėjau medicinos patikrinti, man buvo labai jaučiasi stiprus ir galėjau daryti daug dalykų, aš negalėjo padaryti anksčiau, todėl man buvo staigmena apie rezultatą, bet nuėjau į kitas ligonines, o taip pat buvo rezultatas, aš paaiškinti viską, kad apie tai, kaip man buvo išgydyti iki žolelių gydytojas gydytojas, gydytojai buvo nebylys ir sakė, kad tai buvo stebuklas, ačiū, pone taupyti savo gyvenimą, net jei jūs negalite matyti šį postą aš niekada sustoti, liudijantis poveikį jūs padarėte savo gyvenime atkuriant atgal mano gyvenime, kai aš buvo niekinami ir net išvengti šeima ir draugais, Pažadu visada liudija apie jūsų gerus darbus su juo susisiekti, ir aš tikiu, kad jums bus gauti išgydyti, susisiekti su juo per: emaill ne (hivaidshealer@gmail.com) arba galite skambinti juo šių telefono numerių ar kalbėtis su juo WhatsApp ( +2349036036397)

    AtsakytiPanaikinti
  24. Sveiki, mano vardas yra daktaras Camdenas Thompsonas iš Teksaso universiteto ligoninės, esu organų chirurgijos specialistas, o mes perkame organus iš žmonių, kurie nori parduoti, o mes įsikūrę Jungtinėje Valstijoje, bet mūsų galva biuras yra JAV taksi. Jei norite parduoti savo inkstus ar parduoti bet kurią savo kūno organą, susisiekite su mumis dėl išsamesnės informacijos. Susisiekite su mumis per
    Paštas: camdenthompson995@gmail.com
    „Whatsapp“ numeris: +13252521944
    Tikėdamasis išgirsti iš tavęs.
    Pagarbiai,
    Daktaras Camdenas Thompsonas
    C.E.O
    MOKYMO LIGONINĖS UNIVERSITETAS.

    AtsakytiPanaikinti