Puslapiai

2011 m. birželio 13 d., pirmadienis

Iš arti visi dalykai įdomūs

Prieš kurį laiką rašiau, kad įsigijau naujų augintinių. Urze atpažino, kad mano naujieji padarėliai yra sraigiukai Physa acuta. Gal ir ne P. acuta, bet tikrai kažkas iš Physa genties :) Šiandien ketinau išvalyti savo mažąjį akvariumą, kai pamačiau įdomų dalyką:

Čia matote vieną iš mano sraigiukų (jų yra apie dešimt). Aplink jį gausu visokių nuokritų (dėl to ir ketinau akvariumą valyti ;D). Šalia sraigiaus pastebėjau labai įdomų dalyką - kažkokius baltus gumuliukus apsuptus gleivių. Tai susimąsčiau, kad jeigu čia mano sraigiukų kiaušinėliai, tai kaip išvalyti akvariumą, kad pavyktų palikti kiaušinėlius. O dar svarbiau - kaip vėliau mažuosius sraigiukus apsaugoti nuo pagrindinio akvariumo gyventojo - gaidelio? (Betta splendens). (Balta linija pažymėjau sraigiuko dydį, kokio jis buvo senesnėje nuotraukoje (iš akies palyginau pagal akvariumo "sąmanos" lapelius.) Sraigiukas apaugęs žaliadumbliu, bet manau, kad tai jam per daug nekenkia :) Nuo saulės labai gerai auga ta akvariumo "sąmana", kurią godžiai sraigės niomnina :D
Štai kaip atrodo dar mažas, neišsiritęs iš kiaušinėlio apvalkalo, bet jau pilnai susiformavęs Physa acuta mažylis (vėliau video rodo kaip jis nučiulpinėja dumblius nuo augalo lapo (aišku, jau po išsiritimo ;D ):



Jeigu patiko šis mažas gamtos stebuklas, tai galbūt sudominsiu įdomiu puslapiu - Sandgrains.com , kuriame galima pamatyti nuostabių nuotraukų. Kaip antai smėlio:

Arba žmogaus akies tinklainės (juodą rezginį primenantis dalykas - kraujagyslių tinklas):

2 komentarai: