Puslapiai

2012 m. liepos 27 d., penktadienis

Drakono galvos projektas - 2 dalis: žiobturas

1 dalis štai čia

Pavadinau drakono nasrus žiobturais, nes skamba pakankamai tikroviškai, kad būtų panašu į realiai egzistuojantį žodį :) ... hehe

Pirmiausiai ant drakono galvos pagrindo suklijavau dar vieną sluoksnį popieriaus ir klijų: tam sunaudojau maždaug 85 A4 formato popieriaus lapus, 3 stiklines lipalo ir 2 stiklines vandens, bei 2 valandas laiko. Jau po visko pagalvojau, kad gal nereikėjo, nes labai jau storas tas pagrindas išėjo -> dėl to ir pati galva bus gerokai sunkesnė :/ Bet, jau vėlu :D

Dar su markeriu pasižymėjau per kur pjausiu, kad padalinčiau pagrindą į viršutinį ir apatinį žandikaulį - nusprendžiau padaryti juos abu vienodo dydžio: tokiu būdų kur viršus, o kur apačia galėsiu nuspręsti darbo eigoje, kaip jau man patogiau.


(visos nuotraukos ant jų paspaudus pasididina. Šioje nuotraukoje matomas galvos pagrindas, paruoštas peiliukas, Tapkiaus kojos ir mano klijais apmurzintas kelias. Beveik meninė kompozicija!!!)

Tada atsargiai prapjoviau "lukštą" ir ėmiau iš vidaus traukti prieš tai į gniutulus susuktus laikraščius:


(Beveik kaip Atėnė. Tik iš drakono galvos.)


(1 gniutulas išluptas)

Visus 3 gniutulus išlupau, iš jų pačių popierių išėmiau, kiek palyginau ir susidėjau į krūvelę tolimesniam naudojimui, pasilikau ir gniutulų išorinius kietus dangalus iš dažymo juostų... labiausiai dėl to, jog labai tingėjau nešti išmesti XD


(Jeigu aš šitus popiergalius vėl panaudosiu ar tą būtų galima laikyti jau nebe antriniu, o tretiniu perdirbimu? :B)

O štai ir pats, nuo savo celiuliozinių žarnokų išvalytas pagrindas:


(Matosi koks storas o_o ...)

Dantims nusipirkau 112 gramų balto aukštoje temperatūroje kietėjančio modelino (?), kad ir kaip jis ten vadinasi, kainavo 13,98Lt:


(Folija tam, kad nekepčiau ant skardos. `Cause you know, I'd like to make food on it later)

Su dantų lipdymu ir kepimu viskas užtruko trumpiau nei valandą:


(22 drakono dantys. Gal pieniniai?)

Po to, net nežinau kodėl, bet sunaudojau dar 10 baltų A4 popieriaus lapų ir vieną stiklinę lipalo, bei visą valandą laiko tam, kad burną išklijuočiau baltu popieriumi. Vėliau pagalvojau, kad išklijuoti balta medžiaga būtų paprasčiau, nes ir taip jau storas kaip agurkas ant nitratų, tas mano drakonas...

(Katino mano idėja irgi nesužavėjo)

Galų gale nusprendžiau jau to popieriaus nebekrapštyti, o pereiti prie dantų klijavimo. Tam reikalui įsigijau klijų šautuvą (13,99Lt) - parduotuvėje jų buvo visokiausių galingumų, tai paėmiau patį pirmą.



Šitas įrankėlis veikia labai paprastai - į vieną jo galą kiši klijų pagaliuką, spaudi gaiduką, ir iš kito galo lenda skysti klijai, kurie greitai kietėja. Dabar pirkau patį pigiausią, bet, jei ateityje darysiu ką panašaus ir šitas jau bus sugedęs, tikrai nepagailėsiu pinigų ir brangesniam. BAISIAI PATOGUS DAIKTAS 8U


(Puikūs dantų protezai Jūsų drakonui šiandien už pusę kainos)

Prišaudžiusi dantis išėjau ieškoti baltos medžiagos, kurią radau... pas mamą, ir begėdiškai atėmiau >:3

 I am so evil.

(Praktiški žmonės drakono galvų iš senų laikraščių nedaro!)


(Susikarpiau mažesniais gabalėliais.)

Ir ėmiau klijuoti ant drakono gerklės ir liežuvio - viskas užtruko maždaug 3 valandas ir sunaudojo ~3 stiklines klijų :) Liežuvio darymo nuotraukų neturiu, bet jį padariau labai nesudėtingai - ant dviejų vielų privyniojau klijuose išmirkyto laikraščio ir ant viršaus dar to audinio:


(Dabar drakonas bus su gleivine! :D)

Kai klijai išdžiuvo sėdau dažyti akrilu (tūta ~8Lt):


(maždaug taip atrodo mano darbo vieta - dažomos detalės - matosi stiklinė vandeniui, teptukas ir dažų tūta, kompas, vandens man pačiai atsigerti (šalia guli suvalgytų datulių sėklos) ir Tapkius žaidžiantis su kompo laidu.)

Kai išdžiuvo, sėdau klijuoti viršutinio žandikaulio su apatiniu - vėlgi naudojau karštus klijus. Tiktai dantų klijavimui buvau sunaudojusi visą šautuvo pakuotėje buvusių skaidrių klijų pagaliuką, o pati nusipirkau raudonų (skaidrių dažų pagaliukų pakuotė kainuoja 3Lt, o spalvotų 2Lt). Kai tokių detalių klijavimui tai absoliučiai jokio skirtumo, nes viskas arba užsidažys, arba užsiklijuos, bet kai jau baiginėsiu reikės nusipirkti dar skaidrių ir iš klijų padaryti drakono seiles - pastebėjau, kad klijus teka, kol karštas jį galima temti ir jis kietėja :) awesome.


(Atrodo kaip guminukai :Q)

(o_o koks tai pokraupis vaizdelis...)


(O-nom-nom-nom)

Prie progos, dar pradėjau daryti ir drakono kaklą. Bent jau įsivaizduoju, kad šitą drakono galvą, tai nebent ant sienos kabinti. Tam, kad ją išeitų pakabinti reikia, kad ji turėtų plokščią pagrindą, tad galvą tiesiog pastačiau stačiai ir toliau dirbsiu apsimesdama, kad grindys - tai būsima siena :) Na, tikiuosi įsivaizduojate ;D


(Kaklą suformavau iš suglamžyto popieriaus (to paties, kurį prieš tai ištraukiau iš gniutulų) ir dažymo juostos. A, taip. Lygintuvas. Jis čia ne prie ko, iš studentiškos buities, taip sakant.)

Ir apklijavau (vėlgi, 30 A4 lapų iš tretinio panaudojimo, 2 stiklinės klijų ir 2 vandens):


Pabaigai dar ateičiai prisukau šiek tiek ataugėlių - ant vielučių privyniojau dažymo juostos :)


(Sakiau, kad tą dėžę kaip nors panaudosiu. Fone kampe matosi senas purvinas fotelis likęs nuo ankstesnių būsto savininkų. Dabar juo džiaugiasi Tapkius - bando sunaikinti savo nagučiais ir dantukais.)

Su jau anksčiau minėtomis laiko valandomis, likusiems darbams sugaišau dar 6 valandas.
Dabar sėdžiu ir laukiu olimpiados atidarymo.

Miegoti vis tiek per karšta `_`

9 komentarai:

  1. Panašėja į krokodilą (tą ant kurio peliukas graviuroje šoko) except liežuvėlis :]

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. hehe :) nu gal kai pradėsiu tobulinti viršugalį imsis darytis panašu ir į drakoną ;)

      Panaikinti
  2. neperkaršta, be kaldros gerai <*-*>.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Iš pradžių atrodė, kad iš tų gniužulų neišeis nieko normalaus (no offense), bet dabar matau kad dar ir kaip išeis. Tik norėjau paklausti, kiek šitas gražuoliukas jau dabar sveria? Nes atrodo sunkiai. Ir Dar dėl dantų, ar jų nebus daugiau? Nors ir dabar atrodo neblogai, bet jei būtų dar daugiau jų, atrodytų įspūdingai (bent jau man).

    Sėkmės drakonui ir jo kūrėjai, laukiam tęsinių :)))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. no offense taken :) Dar net pati nežinau ar iš viso kas nors čia gausis! Nežinau kiek tiksliai sveria, bet manau, kad jau šiek tiek per daug. Kaip darydama pirmą kartą kažkaip paranojiškai žiūriu į tvirtumą ir darau visus sluoksnius labai storus. Kai baigsiu reikės pasverti visą galvą. Dantų kiek yra, tai tiek jau ir bus :)

      Panaikinti
  4. Žiauriai fainas drakoniukas č_Č Man viskas patiko - bet kaip jau sakė dantų trūksta. P.s. Tas liežuvis debiliškas, nurauk labai negražiai atrodo, gadina vaizda. :D ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dantys brangiai kainuoja :D

      Geras tas liežuvis XD pats drakonas irgi nelabai protingas, tai ko iš to liežuvio norėti ;)

      Panaikinti
  5. I think the admin of this site is truly working hard in favor of his web site, since here every material is quality based
    material.

    Also visit my site ... diet pills scams

    AtsakytiPanaikinti