Puslapiai

2012 m. birželio 20 d., trečiadienis

Cinko plokštelės

Rūta Vaituk man pasiūlė išraižyti dvi plokšteles, kaip suprantu oforto technika. Nelabai aš ten gaudausi meno technikų subtilybėse, bet labai apsidžiaugiau tokiu pasiūlymu ir pasakiau "duokš duokš duokš".

Kadangi plokštelės buvo kvadratinės, tai pirmiausiai paieskizavau ką norėjau išraižyti:


(Pirmoje plokštelėje medicininis vaizdelis, o antroje nelaimėlis peliukas krenta krokodilui į nasrus. Kadangi pastruoju metu vis mažiau draugauju su pieštuku, tai iš pradžių buvau nupiešusi piktą gulbę, bet vėliau persigalvojau. Krokodilas ne taip baisu.)

Po to ėmiau raižymo, kuris paaiškėjo esąs visai ne raižymas, o tiesiog švelnus lako nubraukimas nuo plokštelės. Man tai buvo ganėtinai didelis iššūkis - kai piešiu, priemones dažniausiai laiko suėmusi į kumštį ir gerai spaudžiu, bet su tokiu spaudimu, tai raižymo "smaigas" labai norėjo pabėgti, tai teko apsimesti, kad turiu rašiklį ir po kelių minučių jau sekėsi visai neblogai.



(*Stab*)

Pamėginau invertuoti ir apsukti paveiksėlius, kad bent būtų galima įsivaizduoti kaip galėtų atrodyti  galutinis rezultatas:

(Kaip dramatiškai tas peliukas atrodo...)

Plokštelės dar porą dienų ramiai pagulės, gal dar ką pataisysiu jose... Man tas su peliuku ir krokodilu labai patinka, nors atrodo, kad taip gerai nesižiūri, kaip su anas ranka. Galvoju gal reiktėtų labiau išraižyti vandenį arba šaknis, kad būtų kontrastingiau, bet kadangi visiškai neįsivaizduoju kaip ta rūgštis eglsis grauždama išraižytas dalis į gylį ir į plotį ar kaip prie plokštelės lips dažai, tai nelabai noriu knibinti.

Na, žiūrėsim kas bus.

Reikės Rūtai kokį tortą už vargą nupirkti :D

4 komentarai: