Puslapiai

2011 m. gegužės 20 d., penktadienis

Penktadienio komiksas I

Ką tik baigiau skaityti trumpą, bet be galo įdomų eskizinį komiksiuką - "A Year In Waiting". Jį nupiešė iliustratorė, kuri, nerasdama niekur darbo pagal savo specialybę, nusprendė paragauti padavėjos duonos - komiksėlis tik 19 puslapių, jame yra ir juokingų vietų, ir graudžių, ir tokių, kurios galbūt padės visiems, kurie šią vasarą tikisi dirbti panašų darbą.

Asmeniškai aš tik vieną kartą mėginau įsidarbinti padavėja. Įdomumo dėliai. Norėjau ką nors padirbėti per vasaros atostogas, dar besimokydama mokykloje. Nuėjau į prašmatniai atrodančią kavinę miesto centre, jos "menedžeris" mane išklausė, ir pasakė mielai sutiksęs priimti, tik man reikės nusiperoksidinti plaukus ir avėti aukštakulnius (1,74cm pagal jų standartus buvo kiek per žemas ūgis). Atisakiau... Bet, jei būtų reikėję pinigų, tai gal ir ne taip jau ir blogai... Gi žmonės dar ne tą padaro.

Ta pati dailininkė šiuo metu piešia ir kitą komiksą - The Less Than Epic Adventures Of TJ And Amal. Istorija apie tai, kas būna, kai tiesiog norisi imti, atsistoti, ir eiti-važiuoti kur akys mato, kol viskas galvoje susidėlioja į savo stalčiukus. Kai norisi ką nors mylėti ir pradėti pagaliau gyventi dėl savęs. Norėčiau mokėti taip lengvai ir gražiai piešti...

5 komentarai:

  1. Oh, padavėjos darbas nedėkingas... Reikia nuolat šypsotis, net kai dirbi po 12 val per dieną pūslėtom kojom didžiausiame karštyje, o ant tavęs rėkia išpurtę savivaldybės klerkai. Bet netgi tai nebūtų taip blogai, jei kolektyvas būtų draugiškas ir kaip viena komanda, o ne tarpusavyje besipešančios hienos, nesugebančios net vidurinės mokyklos pabaigt.
    Bet net ir ten iš manęs nereikalavo aukštakulnių ir peroksido :DD į Olialia piceriją/ledainę gal mėginai darbintis?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Negaliu susilaikyt - Lettlo paveikslas nuostabus.

    AtsakytiPanaikinti
  3. :| man labai i tema.. aciu!
    gal siek tiek ipus protingu apmastymu.... (...)

    AtsakytiPanaikinti
  4. gal ir į o-lia-lią :D

    Ačiū visiems už komentarus :>

    AtsakytiPanaikinti