Puslapiai

2013 m. gegužės 3 d., penktadienis

Nesėkmingas bandymas priglausti katytę

Vakar su vyru išėjom pasivaikščioti jau sutemus ir tik žiūr - seka mus kokia tai trispalvė smulki katytė. 
Paėmėm ir nusprendėm parsinešti namo. Tokia graži, tvarkinga buvo. Tik labai pavargusi ir sušalusi.

Namie uždarėm savo katiną į kambarį, o parsineštai kicai davėm kačių ėdalo. Kadangi vien pamačiusi dar neatidarytą pakelį jau ėmė atkusti, tai galutinai įsitikinome, kad ana naminė.
Bet va, mūsiškis, panaudodamas visą savo gudrumą ir jėgą, kad ir kiek ten to vieno ir kito tetuti, atsidarė kambario duris, pribėgo prie jos ir ėmė taip keistai miaukti... ne šnypšti ar pulti.
Neįrašėm, bet palyginus su šiuo youtūbinių kačių montažu mūsiškis vakarykštis koncertas kelis kartus "įspūdingesnis":


Vėl atidarius buto duris naujoji katytė pasitraukė į laiptinę. 
Dar kelias valandas bandėme praverinėti duris, tikėdamiesi, kad gal katės kažkaip susigyvens. Rasta kica visą laiką gulėjo ant kalimėlio prie durų, bet kiekvieną kartą ją pamatęs mūsų katinas vis kartodavo tą patį "eik iš čia". Ir kiekvieną kartą naujoji katytė vis labiau spaudėsi prie žemės ir vis tyliau atsakydavo labai tyliu "miau" nudelbusi akis.
Nelabai sumąstėme ką daryti. 
Galvojome, gal šiandien ryte vėl pabandyti. Juk per naktį katytei rakinamoje laiptinėje nieko nebūtų nutikę. Blogiausiu atveju būtume atsiprašę kaimynų ir ją tokią, nei tai naminę, nei tai laukinę ten ir šėrę,  tvarkę ką ji priteršus. Na ir ieškoję jos senų ar naujų šeimininkų.
Bet katytę dar naktį kaimynai išleido laukan. Nemanau, kad išmetė, manau pati išėjo. Dabar jau ji bala žino kur.

(katinas iš internetų)

Truputį apmaudu.
Pirmiausia, kad mūsų katinas toks nedraugiškas... kai taip tai nei šnypšt, nei drėkst, tik murkia ir vartosi per dienas. Ir kad rasta katytė gali būti ne pasimetusi, o išmesta buvusių šeimininkų, nes iš išsipūtusių jos šonų buvo ganėtinai aišku, kad greitai be jos bus dar daugiau mažyčių miauksinčių rūpestėlių.

Bent jau pašėrėm.

O ką jūs darote, kai gyvūnas jus ima sekti?

9 komentarai:

  1. Buvau pasiemus tai nusivezem i soda ir ten per vasara prabuvo serem tvarkem o ziema ar jis pastipo ar kas bet po ziemos jau nebuvo.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Paskutinį kartą,kai taip nutiko, atsirado Gilė. Ir nors turėjau viena katiną, tačiau jis labai neskriaudžia naujos gyventojos, retsykiais pasimuša ir tiek.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Per vakarą katinai nesusidraugauja. Tam reikia savaičių drauginimo.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Savaitės drauginimui yra tik planuotoms katėms :)

      Panaikinti
    2. Na, ne tik planuotoms, bet reikia turėti kur savaitei-dviem atskirti gyvius. Pas mus dabar 5, iš kurių tik 2 planuoti :) 1 pats atėjo, kiti du paimti į namų globą, bet kadangi ligoniai, tai mažai vilties, kad pasidovanos. Vienas iš tų - peštukas kaip reikiant, bet kadangi nevaikšto normaliai, tai įmanoma atskirti - gyvena vonioj, o išleidžiamas pasibastyti po butą tik su priežiūra arba atskiram kambary uždarytas (nes nors ir invalidas, bet kai reikia ką nors užpulti, oho, koks greitis atsiranda). O dar iki jų buvo iš "pačių atėjusių" viena katytė ir viena kalytė, va čia tai eventas buvo...

      Panaikinti
  4. Jūsų katiną irgi galima suprasti - į jo asmeninę teritoriją įsiveržė kažkas pašalinio. Kita labai dažna problema su naminiais gyvūnais - jie būna nesocializuoti. Jie pripranta prie žmonių, bet yra priešiški kitiems tos pačios rūšies atstovams, netgi "vaikiukams". Atrodo, su katinais taip būna dažniau, nes jie paimami maži ir laikomi uždaryti be kontakto su kitais gentainiais.
    Priglausti antrą katiną bute - tikrai sunku, esu banžiusi. Teko laikyti skirtinguose kambariuose, ir visada prižiūrėti, kad viskas būtų ok. Maniškis labai norėjo draugauti, bet atvykėlis buvo agresyvus ir pasimetęs(nes ilgą laiką nematęs kitų katinų, plius ne savo namų bazėje), tad viskas visvien baigėsi rietynėmis ir mano kelione į chirurginį.
    Esu vaikystėje priglaudusi krūvas gatvinių kačiukų; maniškis katinas oriai pasipiktindavo, bet jokių scenų nekeldavo.;)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Gal jis jai priešiškumą jautė ir dėl to, kad ji nėščia ir akivaizdu, kad ne nuo jo. Pernai tėvai parsivežė nėščią katę (irgi pamestą priglaudė), tai kaimynų katinas ją tol vaikė ir skriaudė, kol vargšelė išsimetė (kaime kačių kambary nieks nelaiko), o po to jau pats vaikų "užtaisė" ir daugiau nebesipyko.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O. Labai įdomi versija. Bet jis pas mus kastruotas dar visai mažutis...

      Panaikinti
    2. Na tada turbūt šiaip pavydas ir teritorinis elgesys :)

      Panaikinti