Puslapiai

2014 m. sausio 7 d., antradienis

Redirected - filmas, į kurį bilieto nepirkčiau (su spoileriais)

Tolimesnio įrašo detalės kai kuriems žmonėms gali sugadinti/pagerinti filmo žiūrėjimą. Bet tikriausiai niekaip nepaveiks :)

Šiandien buvau filme REDIRECTED. Gavau progą nueiti anksčiau. Ir dar už dyką. Matot, kaip apsimoka blevyzgoti bloguose.

Ėjau nežinodama apie ką jis. Draugė sakė, kad bus greičiausiai dar vienas filmas su bandziūgomis, nupjauta arklio galva ir nuogu ar storu biču, kurio ranka prirakinta prie lagamino su pinigais. Nes paprastai tokie filmai panašiai vadinasi.

O aš sakiau "baik, baik".

:< kai kurie žiūrovai filmo metu tikrai baiginėjo*, bet aš buvau "aw, shucks".

Tai va. Tas filmas reklamose vadinasi "Redirected. Už Lietuvą". Jo kūrimą parėmė ir LT kultūros ministerija. Filmo kūrėjų teigimu, kad gautų paramą jie "sušvelnino" scenarijų.

Kadangi pačiu filmu nesidomėjau, tai galvojau, kad čia kokio "Directed" filmo parodija. Na, žinot, kaip koks "Pats baisiausias filmas". O "Už Lietuvą" tai arba pridėtas dėl to, jog "Directed" filme LT buvo pristatyta nelabai kaip, arba dėl to, kad filmas pastatytas lietuvių.

(Vienas iš reklaminių filmo plakatų. Turiu nuvilti - filme tokios scenos be cenzūrinės lazdos nėra.)

Filmas tikrai lietuvių, bet kol kas rodomas tik Lietuvoje. Po filmo peržiūros buvo spaudos konferencija, kuri buvo labai neįdomi ir aš iš jos išėjau (ė, nu kažkiek palaukiau, kol dar nemaža dalis irgi išsibodino), tai jos metu nugirdau, kad neranda kas norėtų tą filmą rodyti užsienyje negali išsirinkti geriausio iš geriausio filmo rodytojo užsienyje (iš pradžių vienas iš kūrėjų pasakė tą nubrauktą dalį). Bet vienaip ar kitaip, panašu, kad užsienyje didžiausią filmo žiūrovą kūrėjai mato emigravusį lietuvį arba lietuvių kilmės gyventoją. Jeigu nebūčiau pati iš Lietuvos filmas būtų super neįdomus, turiu su kūrėjais pilnai šiuo atžvilgiu sutikti. 

Taigi, apie ką filmas.

Apie keturis nevykėlius anglų banditėlius, kurie per klaidą atsiduria Lietuvoje ir kaip tyčia pataiko ant tokių pat, kaip jie. Kaip sakoma bėda viena nevaikšto.

Toks rašytojas M. Moorcock yra sudėjęs metodą kaip per tris dienas parašyti knygą. Čia sutrauktas ir pakoreguotas metodas pagal dar kelis autorius:

1) Paimi kažkokį objektą, kurį turi grupė A. Žiedas yra labiausiai nuvalkiotas daiktas, kurį galima sugalvoti, bet gerai sueina.
2) Objekto nori grupė B. B grupė piktesnė už grupę A. Grupės turi būti skirtingų rasių, o jei neišeina, bent iš skirtingų šalių.
3) A grupė objekto siekia/bėga nuo grupės B dėl kitų priežasčių. Bėgimas į egzotinę šiltą vietą visada gerai veikia, patekimas pakeliui kur nesinori - irgi.
4) Visa knyga apie bėgimą/objekto siekimą. Veiksmą dėlioji kai prieini, daug negalvoji. Viską sudedi iš paskirtų įvykių-skyrelių. Jei reikia personažą paimi iš prieš tai buvusių įvykių. Pačius įvykius skoliniesi iš per kelias savaites surinktų pirmų laikraščių puslapių. Kuo geriau transformuoji, bet palieki tą cekavoms įdomią dalį.
5) ????
6) PELNAS

Tass ??? - tai jeigu sugalvoji užbaigi, o jeigu nesugalvoji, tai numeti personažus kur nors iš serijos "jūsų nuotykis/bėdos dar nesibaigė".

Tai filmas maždaug taip padarytas.

Apie šitą filmą visi sako, kad tipo jis super juokingas. Jeigu jis juokingas, tai aš super protinga ir pati gražiausia. Ir dar moku karate.

Didžioji dalis humoro filme turėtų būti juodas humoras. Bet juodas humoras kyla iš to, kai ta juoduma yra visą apimanti ir tokia kasdieniška, kad belieka tik juokas. Tuomet imi juoktis, ir jautiesi geriau. Juodas humoras tuom keistas, kad kyla didžiausioje tamsoje ir įžiebia skaisčiausią šviesą. Tai didžiausias skirtumas tarp jo ir pikdžiugos, patyčių ar tiesiog iškrypimo.
Kad būtų juodumos filmo kūrėjai pririnko daug LT realiai buvusių pavienių ar pasikartojančių baisių nutikimų. Štai keletas jų, kuriuos pamenu iš filmo:
  • Policijos pareigūnas naktį dirbantis plėšiku.
  • Greitosios automobilyje prievartaujama mergina be sąmonės.** 
  • Apvagiamas užsienietis ir nuogas prirakinamas prie radiatoriaus.
  • Kunigas besiduodantis su prostitute ir mėgstantis sadomazochistinius sekso žaidimus. Šitas nutikimas visiškai nebaisus, nes jame nėra nieko blogo (nebent tikintiems, man kunigai ir prostitutės tokie patys žmonės, kaip visi). Tiesiog pagalvojau apie vieną konkretų atvejį, kuris greičiausiai buvo vienas iš išimtų "sušvelninimui".
  • Sena močiutė apakusi dėl kataraktos (tai tikrai baisu, ir tokių žmonių LT daug, tik niekas apie juos nešneka).
  • Homofobija su mėginu nužudyti dėl lytinės orientacijos.
  • Vairavimas išgėrus ir gėrimas iki sąmonės netekimo.
Baisieji nutikimai iš tiesų yra sušvelninti.  Net jei tokie nebūtų - nežinau ar filmas realiai galėtų perteikti tą siaubą, kurį išgyvena su jais susiduriantys žmonės, net jei nutikimai būtų labai hiperbolizuoti.)

Na, ir tada po šitų scenų ar su jomis susijusių bajerių filmo žiūrovai juokėsi.

Jeigu juokinga, vadinasi tai liečia tave asmeniškai, vadinasi esi žiūrėjęs į tą bedugnę ir dabar taip veji demonus, kurie iš jos pasižiūrėjo atgal į tave. Pavyzdžiui niekas nesijuokė iš scenos, kur vieną iš pagrindinių herojų "blogiukai" nuogą, su celafaniniu lietpalčiu parklupdė ant kelių, jis laikė prie jo rankos prirakintą radiatorių ir dar visai neseniai galvojo, kad tuoj tuoj prasmuks. Tada jam peršovė petį, kad pagąsdintų jo bendrus, o jis laikėsi neįtikėtinai stipriai. Visi buvo akmeniniai. Bet juokėsi iš greitosios pagalbos automobilyje prievartaujamos merginos.

Aš užsirašiau visas scenas po kurių juokėsi ir pasižymėdavau juoko intensyvumą. Taip. Aš tą padariau. Filmas buvo toks neįdomus.

Ir žinote ką pastebėjau parėjusi namo?

Pastebėjau, kad kuo nutikimas būdavo labiau žeminantis žmogaus orumą tuo daugiau juoko salėje sugeneruodavo. 

Taigi. Juodo humoro elementas yra. Tai jautimasis gėdingu ir bejėgiu. 

Daugiausia juoko, kurio metu šalia manęs sėdėjusios merginos net pakėlė į orą kelius ir plojo katučių sukėlė scena, kurioje neišvaizdi (šiaip aktorė graži, bet filme ji tipo ne) menko intelekto (vėlgi - filme taip pateikiama, nors tokio personažo intelektas visiškai atitiktų LT vidurkį) kaimo moteris sustabdo savo sužadėtinį (jo visą filmą šiaip šaukiasi, kad ją išgelbėtų) ir drąsiai pasako: "Staška, aš ne kurva, aš svajonių turiu. Aš noriu būti kino kritike". 

Ir kai išgirstu šitus žodžius aš giliai įkvepiu.

Štai ji.

Didžioji filmo scena.

Ta vieta, kuri skirta tam, kad net tūpiausias žiūrovas suprastų, jog šitas filmas skirtas visai ne tam, kad pasijuoktumėme iš to, kad esame savižudžių tauta, o padėtumėme vienas kitam. Kad visas filmas - tai tik šaržas, tik trolinimas, kad žmonės matę tik paviršių po to piktintųsi ir piketuotų, kad sakytų "ojoj, mes ne tokie. BŪ BŪ BŪ". 

Tuoj. Tuoj. Tuoj, Staška atsisuks, apsikabins ją, paglostys galvą, pabučius ir pasakys ką nors "Saulute, tu gali būti kuo tik nori". Arba "Taip, dabar man reikia sutvarkyti reikalus tavo mokslų pinigams". Nu padarys kažką tokio, kuo jis įrodys, kad nepaisant visos homofobijos, pavydo, kerštingumo, tamsumo, svanaudiškumo ir nerūpestingumo jis tiesiog yra žmogus norintis gyventi geriau pats ir padaryti gyvenimą geresnį savo šeimai. 

IR HAHA

NO

NO

Tokios scenos nėra.

Ir kam to reikia. Savimi apsipatenkinę burundukai vis tiek rašys, kad filmas super geras, kad jo negali suprasti tūpas žiūrovas, jų aprašymai voliosis kažkur tarp jų facebook'o nuotraukos kaip jie meta penkis litus vargšai bobutei į krepšiuką ar apskundžia kaimyną dėl parkingo ne vietoje. Jie matys tai, kas naudinga jų ego. Jiems šitos scenos nereikia. 

Savimi apsipatenkę tautiniai kūlverstukai matys tik filme pateikiamus baisumus, nesigilindami į jų pateikimo būdus ar potekstę. Jie vis tiek piktinsis, kad ir kaip pažodžiui pasakysi "tu į save pasižiūrėk". Jiems šitos scenos nereikia.

O kam reikia?
O kodėl brutali pornografija parsiduoda geriau, nei vanilinė?

Ar būtent šita scena, kurioje telpa "cit, žmogau" ir yra ta juoda humoro dalis? Kaip žydai geriausi anekdotų pasakojai apie Holokaustą, taip lietuviai irgi turi kažką tokio, kam nėra abejingi?

 O gal būtent šita scena įkūnija mūsų jaučiamą gėdą, pažeminimą, bejėgiškumą, kurį sukuriame patys vieni kitiems ir šitoje scenoje kyla juokas iš agresijos, iš pasimėgavimo, kad esi protingesnis, kad tau taip nenutinka? Ar kaip tik - šitoje scenoje kyla juokas dėl to, jog tai absurdas ir taip nebūna, tai tik pasakos, ar ne?

Visas filmas prigrūstas pigių triukų. Galima su laikrodžiu suskaičiuoti kada bus dar vienas lėkštas bajeris (arba pasikartos tas pats, tik su pakeistais kintamaisiais), o jeigu jo nebus, tai jaunesniam žiūrovui bus įkištas koks nors mažas saldainiukas - laikrodis su papais, blondinė su tigrine palaidine, blondinė be tigrinės palaidinės, pliušofilija, zoofilija, dirbtinis pimpalas su kaspinėliu, pimpalo tatuiruotė, imobilizacijos fetišas, blondinė visai ne blondinė.

O tiem, kam dar šitie per sunkūs:

storas personažas atsistoja ir pabezdi
plonas personažas silpnos valios ir vegetaras, kurį pykina nuo kraujo
haha, čiūvas skusta galva su palikta grifka. HAHA priceless.***

A, taip, šaukinys "Už Lietuvą" skamba pačioje filmo kulminacijoje, kai lietuviški banditai kumščiais mušasi su britų. Kaip suprantu taip siekiama parodyti, kaip lietuviai kovodami su bet kokiu užsieniečių net asmeniniais tikslais jaučiasi tarsi kovotų už visą šalį. Tai ne vien lietuviams būdingas bruožas, bet mūsuose būtent šiame kontekste pasireiškiantis stipriausiai. Būtų galima jį nagrinėti giliau ir išlaužti iš čia filmo perliuką, bet bijau, kad pradėčiau analizuoti gėrybes, kurių filme nėra. 

Filme vienas iš pagrindinių herojų sapnuoja sapną, kurio metu jo mergina duoda jam dirbtinį penį su kaspinėliu. Jis jį apsikabina ir džiaugiasi, bet tada pamato savo ex-draugą su kauke, kuris laiko sapnuojančiojo nupjautą koją. Sapnas yra toks plokščias, kad net galima nučiuožti iki Kėdainių vienu šiknos krustelėjimu - naujas gyvenimas su susirasta mergina, personažas bijo prarasti vyriškumą, kuris iki tol jo senajame gyvenime buvo reikalingas išgyventi ir būti savarankiškam, tačiau tuo pat metu mergina tarsi dovanoja naują vyriškumo sampratą, o senieji draugai, kurių jis nebeatpažįsta, neleidžia jam judėti taip, kaip jis norėtų / kažką turi iš jo senojo gyvenimo ko trūksta naujajam.  Vienu žodžiu - visiems geras nebūsi. Jeigu ta scena turėjo gilesnę prasmę, kurios aš nesupratau, tai tikriausiai nesupratau viso filmo.

Ar buvo filme normalių bajerių ir triukų? Ar filmas teigia:

Kad gyventi LT yra blogiau, nei būti persiokiojamiems britiškų mafijozų?
Kad kaip tik - kažkur yra blogiau, nei LT?
Kad mitai apie Lietuvą yra nerealistiški?
Kad Lietuvoje kas parodoma užsieniečiams viskas gražu ir tvarkinga, o kas toliau nuo jų akių, tai jau u-tiu-tiu. Apie tai nekalbam.

Tikrai nežinau. Nueikite ir pažiūrėkite patys. 

Bet jei bus gaila filmui išleistų pinigų, manęs nekaltinkite. 
Mano įvertinimas 5/10 ir tai tik dėl neblogos ir geros kai kurių aktorių vaidybos.

Kitų blogerių įrašai apie šį filmą:



* pošlas lievas bajeris. Jei jo nepagavote filmas tikrai nepatiks.
** po kurio laiko seka scena, kur tas pats automobilis palikęs vieną iš prievartautojų nuvažiuoja nuo sukasto kapo. Abu prievartautojai ketino užkasti tariamai mirusį vieną iš pagrindinių personažų. Taigi arba - a) pagrindinis personažas užmušė vieną iš prievartautojų ir jį net užkasė b) prievartautojai pirmiau užkasė merginą, o toliau ketinu užkasti pagrindinį personažą. Variantas b ypač bauginantis.
*** čia sarkazmas :l

62 komentarai:

  1. Puikus straipsniukas , užkabino ne filmo aptarimas, o lietuvių . Liūdna, kad tai tiesa ...Recenzija manau stipresnė už filmą

    AtsakytiPanaikinti
  2. Bandžiau perskaityti, tačiau esu nusivylęs. Graužinienės stiliumi apie eurą pavaryta. Bandyta labai išvežioti liniją, bandyta pabūti kritike, bet... Gavosi šnypštas, gaila tų minučių. Gerai, kad bent prisipažinai, kad gyvendama drakonų ir kitų fantastinių padarų pasaulyje, ėjai į filmą grynai iš lietuviškų paskatų - gavus nemokamą kvietimą. Suprantu. kad tai ne tavo stiliaus filmas, tai natūralu, kad recenzija nebus gera, bet jeigu nesupranti, tai kam čia vaizduoti kritiką? Tai gal tas posakis "Staška, aš ne kurva, aš svajonių turiu. Aš noriu būti kino kritike" apie tave?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Lol.Savo komentaru pats darote tą patį, kuo kaltinate mane :D priceless

      Panaikinti
    2. Nemanau kad filmas isviso turi stiliu. O jumoras tai subtilus dalykas filme to subtilumo neperdaugiausiai.
      Zemo lygio filmas skirtas nerastingiems kaimieciams linksminti.

      Panaikinti
  3. Nežinau, koks šitas filmas (būtinai pažiūrėsiu), bet jau šito aprašymo ilgis ir tonas toks pasipūtėliškas ir booring, kad ties viduriu tiesiog nuėjau parašyt savo komentaro ir net nedaskaičiau. Akivaizdu, kad autorė didžiuojasi savo šmaikštumu ir plunksnos aštrumu, tegul, bet žinokit - nuobodus tas jūsų įrašas nerealiai, tie pasvarstymai ir minties perlai, gal "faini" jūsų bičiuliams, bet šiaip tai visai neužkabina... O štai nei su vienu ankstesniu Vėlyvio filmu man taip dar nebuvo, jie bent jau nenuobodūs ;) Autorei palinkėčiau mažiau chaliavnų bilietų, bus mažiau susireikšminimo ir daugiau kitų darbo ir pastangų vertinimo, gal net kokį filmą sukalsit, žiauriai gera, apie kurį kas nors parašys nenuobodų blogo įrašą ;)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Mergaitei, gal su klausa negerai? :) spaudos konferencijoj buvo pasakyta, kad platintoją surado ir pasirašė sutartį prieš kalėdas. Ausis prasikrapštyk, kolege, akis ir galvą irgi reiktų prasikrapštyti. Bet galvos pakrapštymas jumoro suprasti vistiek nepadės. Kaip sakydavo mano senelis, jei žmogus durnas, tai ilgam, o jei neturi jumoro jausmo, tai amžinam.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Būtų užtekę ir vieno komentaro, raminkis xD

      Panaikinti
    2. Atsakymas trumpas, prieš tai komentarus rašiau ne aš, taip, kad pati raminkis kolege, nes gali pasaulis dar labiau susiaurėti nuo nervų :D :D :D
      iš reakcijos supratau, kad mano senelis buvo teisus, jei galioja pirmas (apie durnumą) tai galioja ir antras (apie jumorą) ir atvirkščiai. :P

      Panaikinti
    3. Tu čia sėdi ir laiki ką aš atrašysiu? O_o

      Panaikinti
    4. Juste, nepykite, kritikas visuomet pasako tai ką padarytų...jeigu mokėtų .

      Panaikinti
  5. Skaitydamas tavo recenzija sugadinau savo gyvenimo 5 minutes.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kiekvienas turi teisę į nuomonę ir kieviena nuomonė gerbtina. Bet kodėl jūs iškraipėte faktus, norėdama sumenkinti filmą? Ar tai nėra nusikalstama veika?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. O kokius faktus sumenkinau? Reabilituokite filmą - parašykite teisingus su šaltiniais ir nurodykite pagal ką sprendžiate, jog mano veikla nusikalstama. Taip kiti šio įrašo skaitytojai galbūt irgi apsišvies :)

      Panaikinti
    2. "tai jos metu nugirdau, kad neranda kas norėtų tą filmą rodyti užsienyje negali išsirinkti geriausio iš geriausio filmo rodytojo užsienyje (iš pradžių vienas iš kūrėjų pasakė tą nubrauktą dalį)."
      Buvo pasakyta informacija, kad susirado tinkamą parnerį (pagaliau), nes išsirinkti tinkamą parnerį labai sunku, dėl to, kad turi sutapti požiūris, filosofija ir lūkesčiai. Taip pat buvo pasakyta, kad prieš kalėdas pasirašė su partneriu sutartį.
      Ar tai ne fakto iškraipymas?

      Panaikinti
    3. Faktai turi šaltinius. Duokit vieną, pataisysiu ir parašysiu atsiprašymą.

      Panaikinti
  7. Patiktų, jei naudingesne veikla užsiimtum ar sulauktum įdomesnių pakvietimų. Iš to įdomesnių straipsnelių parašai :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jūs aiškiai ne iš nuolatinių skaitytojų.

      Panaikinti
    2. Labiau patiko įspūdžiai iš troleibusų parko, blog'iečių susirinkimo, iš brangakmenių muziejaus.

      Panaikinti
    3. Bet ar Jūs suprantate, kad tai, kas įdomus Jums, priklauso tik nuo Jūsų asmeninių savybių?

      Panaikinti
  8. Pasirašau po kiekvienu autorės žodžiu. Menine prasme filmas visiškai bevertis, bet... Bet jis uždirbs pinigų ir bus pelningas, o toks tikslas užsibrėžtas. Tarkim, Bruce Willis, turbūt, niekada negaus Oskaro, net už gyvenimo nuopelnus, bet žmonės į filmus, kuriuose jis vaidina ėjo, eina ir eis. Ir jeigu Emilis Vėlyvis susuktų lietuvišką "Melancholija", tikėtina, kad tai būtų totalus bankrotas :)
    P.S. Ne į temą. Man tik keista, kad kai kurie kino kritikai (?) EV lygina su Tarantino. Zero2 ir Redirected nevykusiai bandoma kopijuoti Guy Ritchie.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Deja, prie visos pagalbos Emiliui Vėlyviui - turiu sutikti, kad autorė teisi... Nepavyko ir smarkiai... Liūdniausia, kad net deklaruojama ironijos lietuviškos buities ir sąmonės štampams čia nesurasi (koks skirtumas kur buduliai - Lietuvoj, Ruminijoj, Meksikoj, Vokietijoj...) Bet va kino kalbos ir vaidybos štampai tiesiog pribloškia. Viskas taip nuobodžiai nuspėjama: ir situacijos, ir reakcijos, ir personažų charakteriai, ir išvaizda, ir net tekstai... Taip liūdna ir nuobodu... Ir koks skirtumas - rodys/nerodys užsienyje, surinks/nesurinks daug pinigų... Faktas, kad ne tik "išpiarintos" sensacijos/bombos nėra, bet ir abejonė atsirado - ar Emilis iš viso turi individualų pasaulio ir kino meno matymą ir supratimą... Nors po Zero2 lyg ir buvo tokia nuojauta, kad vystosi originali asmenybė... Na - bet gal tai tik liūdna nesėkmė, kurią greit visi pamiršim...

    AtsakytiPanaikinti
  10. Gal rašant blogą tamstai buvo mėnesinės:D? Arba gal šį filmą žiūrėjot po kokios nors neapsakomos ''žvaigždžių karų'' šimtosios dalies ir todėl šis filmas atrodė toks lėkštas?:D Man tiesiog gaila visų žmonių kurie gaišo savo brangų laiką skaitydami šitą beprasmišką rašliavą... Tikriausiai nusmurgus katė suėdus sriubą su makaroninėm raidėm iššiktų geresnę filmo recenzija:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gal Jums rašant šį komentarą buvo erekcija?

      Panaikinti
    2. Nuo tokiu straipsniu geriausiu atveju kas gali but tai tik stiprus pykinimas ir galvos skausmas.

      Panaikinti
    3. "Nuo tokiu straipsniu geriausiu atveju kas gali but tai tik stiprus pykinimas ir galvos skausmas."
      -----------------------
      Tik nepratrysk. :)) Kiekvienas gali turėti savo nuomonę, todėl nereikia akių čia draskyti. Filmas tokiems debilams, kaip tu.

      Panaikinti
    4. Nuomuones reikia pasilikti sau protinguoliai jūs.

      Panaikinti
  11. Dėkui, kritika taikli, pasirašau po kiekvienu autorės žodžiu. Mėgstu Emilį kaip žmogų, bet filmas, deja, nepavyko. Ir ne dėl to "too high expectations", tiesiog nevažiuoja profesionaliaja prasme. Gerai dar, kad Emilis yra protingas bernas ir supranta, kad jam dar reikia mokytis kino kalbos. Oh well, kaip sako latviai... Laikykis Emili. Ir laikykites prodiuseriai, reikia susirinktipinius, kaip nors!

    AtsakytiPanaikinti
  12. Siaip filmas labai geras ir super profesionaliai padarytas. Tos smulkmenos apie kurias raso recenzijoje yra labai nezymios, net sunku suprasti kodel autore kalba apie tai, kas filme turejo maziausiai reisksmes. Gal autore tiesiog neturi svajoniu ? :))))))
    Man labai patiko istorija ir jos autoironija . Yra vietu, kur akivazdziai pastebimas aktorinis minusas, bet visumoje as likau suzaveta tiek lietuviu tiek uzusienio aktoriu vaidmenimis. Isties labai rekomenduoju, tai retas filmas kai gali pamatyti daugiau negu tikiesi.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėl skonio nesiginčijama.
      O kas smulkmenos, kas nesmulkmenos, kiekvienam žmogui irgi skirtinga.

      Panaikinti
  13. grafomanija užsiimate

    AtsakytiPanaikinti
  14. Gal visgi likite prie medicinos...

    AtsakytiPanaikinti
  15. Kodėl kiekviena žaba mano, kad jai reikia pasisakyt visais klausimas? nieko nesuprantu, bet kadangi aš boba, tai parašysiu kitaip, kad mane skaitytų :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kodėl kiekvienas dundukas pirštu bado į kitus, su kurių nuomone nesutinka?

      Panaikinti
  16. Labai įdomu yra tai, kad beveik visi, kurie kritikuoja šį įrašą tą daro įžeidinėdami asmeniškai, žemindami ir "stumdami". Jokių kontrargumentų, savų įžvalgų ar minčių apie filmą. Nenuostabu, kad tokiems filmas ir patiko. Labai liūdna..
    Filmo nemačiau ir būtinai nežiūrėsiu, nes tikiu, kad yra taip kaip parašyta :) Ačiū už įrašą :)

    AtsakytiPanaikinti
  17. Recenzijos autore, beveik nuo pat pirmo sakinio parodete savo saliskuma, subjektyvuma ir neismanyma kai kuriu dalyku. Sakote dar vienas filmas su bandziugomis, nupjauta arklio galva ...? bet tai juk is krikstatevio, o tai sedevras kine.. ir nesvarbu filmas su bandziugomis storais ar plonais, jei lauzomas klyses, yra tema ir daugybe kitu dalyku filmas gali buti geras, labai geras arba tiesiog nuostabus kaip nuo krikstatevio iki animal kingdom (sarasas tikrai butu per ilgas) todel skamba kiek stereotipiskai. Dar pasigedau geru dalyku is fillmo, o ju beveik neaprasete. As pats Velyvio filmus vertinu prastu pazymiu, todel belieka tik pamatyti Redirected, kad pasitvirtintu mano prognozes

    AtsakytiPanaikinti
  18. Juste, na sorry, bet tikrai labai prasta recenzija. Paskaiciau, tada nuejau i filma, tada grizau ir prisiminiau tavo recenzija - nesutinku su 80 procentu kritikos. Net nezinau, nuo ko pradeti, bet gal narstyti po viena tavo sakini butu beprasmis darbas. Tikiuosi, kad su kitomis filmu recenzijomis taip neklysi ir neklaidinsi, nes nedaug truko, kad nebuciau ejusi i filma. Ir buciau padariusi didziule klaida. Su visais trukumais ir netobulumais filmas vis tiek yra LABAI LABAI GERAS.
    Zmones, nesuklyskite spresdami is recenzijos - nueikite ir isitikinkite patys, kad Juste galejo suklysti rasydama si teksta.

    AtsakytiPanaikinti
  19. Nemanau, kad sapne buvo regima žmona (ant šaldytuvo buvo priklijuota gerokai jaunesnės, tamsiaplaukės merginos nuotrauka), bet tikrai labiau jau agresyviai tyčiojamasi iš lenkų ir rusų (lietuviai ir vargši turistai išvis kaip personifikuoti besmegeniai pavaizduoti), nei tiesiog pašiepiama. Man asmeniškai daug pranašesnis Zero 2 – nei kiek nenuobodus (priešingai nei šis durackas akšn-filmas) ir daug šmaikštesnis (šičia tik “aš ne kur**, aš svajonių turiu!” prapliupt juokais privertė). Kokybiškai pateiktas, natūralu, kad su laiku režisierius tobulėja, bet vos ne eilinis veiksmo filmiūkštis iš scenarijaus pusės, menką septynetuką sūdyčiau.

    p.s. imdb, regis, irgi akcija UŽ LIETUVĄ vyksta - filmo balas 9,6 šiuo metu... :D

    AtsakytiPanaikinti
  20. Na dar buvo verta pamineti kad ir buvo hangoverio motyvu pasiskolinta :) o siaip pradzioje filmo atrodo, kad gali buti neblogas veiksmo filmas, o toliau filmas transformavosi i komedija ir galiausiai peraugo i parodija

    AtsakytiPanaikinti
  21. Sutinku su autore. Silpnas filmas, iš didelio noro kažką parodyt teišėjo kratinys pamėgdžiojimų. Siužetas neįdomus, viskas kažkur matyta. Paviršius.

    AtsakytiPanaikinti
  22. Filmo nemačiau, bet perskaičius įrašą taip supratau, kad gal ir nebūtų jis labai blogas, jei salei nebūtų juokingas.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jo blogumas ne tame, kad jis juokingas salei. Jo blogumas tame, kad salė juokiasi ne kartu iš filme humoristiškai pateikiamų žmonių nelaimių su jais (ar patys jaučiasi irgi nuo to nukentėję), o iš jų. Tame yra filmo blogumas.
      Jis apsimeta, kad yra juodo humoro komedija, bet toks nėra.

      Panaikinti
  23. Perskaičiau filmo recenziją ir komentarus ir galutinai apsisprendžiau: BŪTINAI NUEISIU IR PAŽIŪRĖSIU FILMĄ! :) Ačiū Jums, Juste, už paskatinimą! ;)

    AtsakytiPanaikinti
  24. Gal suvalgei ką iš Maximos su geltona etikete prieš rašydama? :) Taip, filmas ne stebuklas toli gražu, bet gal reikėjo likti toje konferencijoje ir paparašyti kūrėjų, kad papasakotų, ką norėjo parodyti. Nes dabar rašinėlis primena 80-ies metų amžiaus netekėjusios lietuvių kalbos mokytojos interpretacijas, prieš 90 metų nuo alkoholizmo mirusio poeto eilėraščio "Tolimas geltonas miškas už kalno" (ar pan.) tema. O gal pradėjai rašyti jau žiūrėdama ir nesužiūrėjai, ką norėjo parodyt :) Su tokiom pozityviom mintim, galit greitai baigt dienas kaip du aktoriai, su rėmeliais aplink pavardes titruose.

    AtsakytiPanaikinti
  25. Jei recenzija BENT JAU būtų be klaidų parašyta, tai būtų labai cool, bet šiaip gailestį kelia, kai beraštė višta kritikuoja ne tik filmą, bet ir auditoriją...

    AtsakytiPanaikinti
  26. Čia tik man taip atrodo, ar visus neigiamus komentarus tas pats vienas asmuo rašo? Čia tu pati sau taip juos rašai?

    AtsakytiPanaikinti
  27. O dievuliau kaip graudu skaityt. Visi kino kritikai ir turi "teisę" nuspręsti kuris protingas, kuris ne. Panelei matomai gėda pasidarė, kad filmo nesuprato tai nusprendė kino "kritike" pabūt. Kaip nesupranta žmonės, kad kuriamas filmas turi būti suprantamas visų, o ne ale nale save intelektualėm vadinančių moterų iš provincijos. Yra toks dalykas kaip "tikslinė auditorija". Pasiskaityk, pravers.

    Aš nesuprantu kurioj vietoj ten matosi, kad kunigas linkęs į sado mazo. Šiaip, kad kunigas su moterim duodasi, nėra nieko keisto. Baisiau yra kai vaikus mažus prievartauja. Pasiskaityk internete. Pilna straipsnių. Net oda pašiurps.

    p.s. Filmas puiki reklama Lietuvai. Jackass ir ne visiems patinka, bet filmo autoriai iš jo uždirba didžiulius pingus.
    p.p.s. Ir dar vienas dalykas LOGIKA, LOGIKA, LOGIKA. Pasiskaičius tokius dalykus darosi gėda, kad esu moteris.

    AtsakytiPanaikinti
  28. Tai, kad čia kritikuoja tautą, o ne filmą.. Net nėra ką skaityti, primena vidurinės mokyklos nukvakusios lietuvių kalbos mokytojos žodžius.

    AtsakytiPanaikinti
  29. atsiprasant sh o ne filmas

    AtsakytiPanaikinti
  30. Tikrai geros vieno komentatoriaus pastebėjimas, kad visi, kurie nepritaria filmo apžvalgai, vietoj protingesnio atsikirtimo naudoja pažeminimą ir apkalbėjimus. Iš tiesų nei vienas jų atkirčiui nesukuria savo apžvalgos - ir tegul būna ji pagrįsta, išsami ir teigiama filmo atžvilgiu, tegul bent būna aišku, už ką.
    Taip pat keista, kai autorei prikišama, esą "nuo pat pradžios esate nusistačiusi ir turite savo nuomonę". O kaip neturėsi savo nuomonės, būdamas žmogus, o ne mašina?
    Buvau filme ir su apžvalga daugumoj vietų sutinku. Jei pirmam plane iškeliamas faktas, kad tai pasirodė - vis dėlto pasirodė! - lietuviškas filmas ir vien dėl to skamba fanfaros, žinoma, vertinimo kriterijai visai kitokie. Kita vertus, taip, filme yra daug ironijos, ir, reik pasakyti, jos idėja labai vykusi! Bet ta perdėm jaučiama pretenzija, jog tai ne tik autoironiškas, bet ir labai labai kietas filmas, kuriuo mes labai pasirodysim (kažin prieš ką? Labiausiai, matyt, sau), filmui pakiša koją. Sakyti, kad tai "LABAI LABAI GERAS" filmas, kaip rašė vienas komentatorius, tikrai negaliu. Gal komentatorius turėjo omeny techninę filmo pusę, kuri išties yra be priekaištų? Filmas, sakyčiau, labiau link "visai nieko" - tikrai nėra blogas, vietomis juokingas, finansiškai jau dabar matyti, jog taps įspūdingu įvykiu Lietuvos kinematografijoje, gal kažkas prasisuks, pajudės mūsų kino pasaulyje. Bet rimtam - ir čia svarbu pažymėti, kad rimtam - aukštam įvertinimui trukdo elementarios siužeto spragos, galų gale stilingumo stoka, kuria trykša tie patys G.Richie. Šiame filme tai užgožia paaugliškas kompleksas pasirodyti ir būti labai įvertintiems.

    AtsakytiPanaikinti
  31. Nuomone geresne nei filmas. Taipogi nemokama ir uztruko trumpiau. aciu ir tiek :)

    AtsakytiPanaikinti
  32. Dėkui už smagią apžvalgą. Mano nuomone, lietuviški filmai kol kas blaškosi tarp kraštutinumų - arba labai jau užsigrūzinę ir ieško gyvenimo prasmės ten kur trašų nestinga, arba eina su arklišku humoru.

    AtsakytiPanaikinti
  33. kaip zmogus kuris neturi intelektualios savimones ir yra pigus kino teatru vartotojas pasakysiu taip: man filmas patiko. recenzija baikta. pirma paskaitykit sita proto kupina ir scenarijaus spragu ir trukumu isgraibstyma nuo pavirsiaus, tada eikite ziureti filmo, tikriausiai nebebus toks geras(pigiem kino teatro vartotojam), nes zinosite trukumus kurie net ne jums palikti filmo ispudzio.

    AtsakytiPanaikinti
  34. koks intelektas - toks ir humoras. Gilesnio ir subtilesnio humoro liaudis ir nesuprastu, todel turbut daugumai tas filmas ir patiko. Galvoju, as Velyvis prisitaike prie daugumos galvodamas apie pelna, ar paparsaciausiai - jo humoras labai jau "liaudiskas"

    AtsakytiPanaikinti
  35. Ai, dar klausimas - o radiatorius neturejo su tuo britu nuskesti? Arba bent jau dugnu pasivaikscioti toje upeje?
    O kur ta Rusija su Lietuva ribojasi? Ties Pagegiais. Nebloga kelia chebra peskom sumyne nuo Vilniaus iki Pagegiu

    AtsakytiPanaikinti
  36. Keistoka man pasirodė tos "recenzijos" autorės reakcija į komentarus :) Ten, kur kažkas pritarė ir pagyrė - su pasitenkinimu prarijo komplimentą, o kur kažkas nesutiko ir sukritikavo - ten visur puolė komentuot atgal :) akivaizdus savimi patenkintos nervingos ciocės požymis... o dar replikuot apie erekcijas, kad ir kokia repliką numetė koks nepraustaburnis - tai čia jau žemas lygis... Va tokios replikos ir visa nuomonę/recenziją numuša į tą patį lygį... :) Autore, jūs turbūt esate iš tų, kurie visokiose mordaknygėse ar chatuose su visais iš eilės riejasi, nes negali pakęst net menkiausios kritikos? :)

    AtsakytiPanaikinti
  37. aš noriu duoti parodymus, kaip meilė gydytojas išsaugoti savo namus po 4yrs santuokos! Aš gonna make šį trumpą, viskas vyksta tarsi svajonės išsipildymas. 2 mėnesiai prieš kas nors pristatyti mane į šią meilės gydytoją aš niekada tikėti burtai, kol daviau jai antrą minties galvoti apie praeitį vienatvės aš jau per be mano vyrui, bbq smagu kartu, Beach Party, Helovinas, Kalėdų ir tt Aš nenoriu būti vieniša šiemet viskas, ką aš norėjau tai švęsti tai iki ateinančių Kalėdų su savo šeima. Aš žengė aukštyn mano protas kreiptis į meilės gydytoją (dr Goko), aš susisiektu su juo, ir jis man davė drąsos, kad esu gonna turi mano vyrą namo jei aš tikiu. Jis sakė, kad atvyko į Ameriką, siekiant padėti žmonėms grįžti visi jie neteko, suvienyti skaldytų namus ir daug daugiau !!! Aš pagal-go procedūras ir jis man pasakė, ir sakė po 2 dienų mano vyras paskambins man. Pasakiau mano savarankiškai, kad tai ne viskas taip atsitiktų, tai yra žmogus, kuris nebuvo man paskambino daugiau nei 3yrs "Lol". Geras juokinga vistiek, ant 2-osios dieną cant believe aš turiu kvietimą iš nežinomo numerio, sakydamas: "Medus yra man Kenas" Oho! tai buvo stebuklas .. Mano vyras grįžo namo ir net nupirko man aukso papuošalų įrodyti, kaip gaila, jis turi nepaliko man visi tik šiose pastaruosius metus. Aš taip Bliss žodžius vieni negali išreikšti mano širdies džiaugsmas, kad aš pažadu jam, kad aš esu viskas Pasidalink liudija jo didžiųjų pasaulio. Jis tiesiog perimti iš jo vėlai tėvas, jo įgaliojimai yra toks tikras, jis yra sąžiningas ir labai džiuginantys ... Jis taip pat specializuojamės; Nėštumas rašybos pastoti kūdikį, Jei norite, kad jūsų vyras / žmona bus tavo amžinai, jei jums pabodo vienišas ir vienas ir taip mush daugiau. Visada sako TAIP jūsų poreikius .... su juo susisiekti dr.gokosspiritualcaster@gmail.com WhatsApp +2348056398964.

    AtsakytiPanaikinti