Puslapiai

2012 m. rugsėjo 29 d., šeštadienis

Pasaulinės Širdies dienos įspūdžiai

Vakar savanoriavau Pasaulinei širdies dienai skirtame rentginyje Vilniaus Rotušėje.

Priklausiau arterinį kraujo spaudimą ir liemens apimtį matavusiai komandai.
Dirbti buvo įdomu, tik labai daug žmonių skundėsi dideliu triukšmu - ir iš tiesų, nekalbant apie tai, kad patys savanoriai ir lankytojai generavo pakankamai decibelų, tai šalia buvusios scenos garsai patys tikrai  visiems pridėjo kokius +20mmHg.

Akcijos menu mane labai žavėjo ketvirtakursių merginų jautrumas atėjusiems žmonėms - visas penkias  renginio valandas jos nė karto nepristygo jėgų stengtis kiekvieną išklausyti ir paguosti. 

Į tokias akcijas ateina nemažai žmonių, kurie gydytojų bijo, neturi galimybės pas juos nueiti, arba taip pergyvena dėl savo sveikatos, kad nepraleidžia nė vienos progos ją tikrintis. Nemažai medicinos studentų, nors asmeniškai yra labai geri, bet dažnai bijo parodyti savo gerumą (kai taip pradeda elgtis, neretai jiems imama aiškinti kaip jie sudegs, prapuls ir nusibaigs dėl jo, nors man dažnai kyla klausymų ar taip aiškinantys asmenys patys nors kada nors taip elgėsi (ką jie apie save galvoja yra jau kitas klausimas) ir ar žmogui, kuris užspaudžia savo emocijas yra tikrai geriau, nei žmogui, kuris nesusilaukia norimo kitų emocinio atsako į jas).
Nors dauguma atėjusiųjų buvo tiesiog smalsumo vedini, kas yra labai gerai. Flora pro-activ margarino* atstovai už spaudimo pasimatavimą pas jų atstovus duodavo indelį margarino (nežinau ar visiems), bet vis tiek visi eidavo persimatuoti po to pas mus, medicinos studentus, kad įsitikintų ar ten tikrai gerai pamatavo (tikriausiai ir atvirkščiai). :) Kai kurie labai pasipiktidavo, kad tarp matavimų išeidavo kokių 5mmHg skirtumas. Bežiūrint į tai man darėsi šiek tiek juokinga, kai pagalvodavau, kad kalbant apie širdininkus, visuomet labai akcentuojama, kad jie viską tikrai yra linkę "dėtis į širdį". Net kelių gyvsidabrio stulpelio milimetrų paklaida jiems turi būti paaiškinta ir įrodyta, nes kitaip - labai neramu. Kita vertus - man irgi neramu dėl dalykų, kurių aš nesuprantu ir negaliu kontroliuoti!

Po viso renginio su Lapinu prisikirtome šaldyto jogurto ir aš dar prsigėriau kažkiokios tai akcijinės kavos iš Vero Cafe - tipo kava americano (und kondensuotu pienu) su OmniID kortele tik trys litai.

:D 

Gyvenime daugiau tokios nepirksiu. 

*
Šis įrašas nėra minėto margino reklama. Asmeniškai esu prieš margariną apskritai :)

1 komentaras: