2012 m. kovo 19 d., pirmadienis

Mielinės bandelės

Šiandien nusprendžiau išsikepti bandelių. Pempės dienos proga :D sakoma, kad kuo ši diena gražesnė ir šviesesnė, tuo ateinantys metai bus turtingesni ir gausesni visokių materialinių gėrybių. Kadangi vienu metu atrodė, jog žemė su dangumi maišosi ir mano kaimynėliai berods neteko dar vieno savo balkono "stogelio" (priskaltų or something...), tai panašu, kad ateinančiais metais krizė nesibaigs :'( *sniff*


(u-hu-hu-hu.... )

Taigi. Bandelėm (~20 vnt.) reikia:

  • 3 kiaušinių (2 į tešlą, vienas aptepimui);
  • 1 stiklinės pieno;
  • 125g sviesto;
  • 50g mielių; 
  • kvietinių miltų;
  • 2 šaukštelių cukraus;
  • pusės šaukštelio druskos;
  • mandrų madingų pribumbasų, pvz.: sėklų mišinio.
Kepiau taip:
  1. Pirmiausiai keptuvėje ant silpniausio kaitinimo išlydžiau sviestą. 
  2. Tuomet jį supyliau į dubenį, kuriame maišysiu tešlą. Po to supyliau dar ir pieną, išmaišiau.
  3. Tuomet patikrinau, kad nebūtų karšta, ir sutrupinau į minėtąjį dubenį mieles, supyliau cukrų ir druską. Viską maišiau tol, kol mielių gniutulėliai visiškai ištirpo ir išsisklaidė.
  4. Tada įmušiau 2 kiaušinius ir vėl išmaišiau iki vientisos masės, kad nebūtų trynio šlakelių.
  5. Tuomet viena ranka pyliau miltus, o kita vis minkiau, kad išeitų tešla :) Nežinau kiek tiksliai dėjau miltų.
  6. Dar įpyliau 1 pakelį parduotuvinio sėklų salotoms mišinio, bet čia jau visiškas buržuiškas išpindėjimas :D
  7. Tuomet iš tešlos suformavau dailų rutulį, viršų pabarsčiau miltais, užklojau ir palikau, kad augtų. Auginau tik pusvalandį, pakankamai gerai išsipūtė :) jeigu norite puresnių bandelių paauginkite ilgiau, jei mažiau - trumpiau. Auginimo laikas labai priklauso nuo to, kokios firmos ir šviežumo mielės - svoris jų gali būti ir toks pats, bet gyvų mielių tiesiog mažiau likę :(
    Pastebėjau, kad mielės labai gerai auga, jei klausausi kokio nors pagan world radio :) lol

     

  8. Kai tešla išaugo, suformavau 18 bandelių, aptepiau kiaušinio plakiniu ir pašoviau į 200C įkaitintą orkaitę.


    ( sugrūdau ant vienos skardos, dėl to kepant kai kurios sulipo, bet šis kosmetinis defektas jų skonio nepakeitė).
  9. Kepiau 20 minučių. ir voila:

Pradėta viena graužti:


Tik nevalgykite kol šiltos. Nes po to pilvelį skaudės.



BYE BYE
SEE YOU LATER

4 komentarai:

  1. kATINUKAS :ddd

    CAPS LOCK D:

    man mama irgi niekada neleisdavo šilto mielinio pyrago valgyt. Bet Danijoj pilvo skausmai nieko nekamuoja, kai draugas iškepa panašių bandelių, visada valgom dar karštas su sviestu :P ir kuo nors dar, netgi yra specialiai ploni šokolado lakštai dėti and karštų bandelių, tada jie išsilydo ir būna kątik iškepta mielinė bandelė su išsilydžiusiu sluoksniu gryno šokolado ant viršaus :PPP~

    ir pilvo po to neskauda.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Skaniai atrodo.. ; }
    O mano tetis isigudrino pyraga iskept, skanumelis - gardumelis!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Skaniai!

    Tik kodėl visi už vienaragio vežimą balsuoja, juk vienaragiui skauda tempti >:(

    AtsakytiPanaikinti
  4. Nebuvau girdėjus tokio bajerio, kad šiltos bandelės negerai... Kai mama iškepdavo, nesu nė sykio nukentusi nesuvalgiusi karštos (ji manęs nesuprasdavo, nes jai karštos tiesiog neskanu, bet nedrausdavo). Na bet mano skrandis toks, kuriuo galima didžiuotis :D. Bet kodėl tada nuo mielinių blynų niekam nieko nebūna? Ar nebus čia koks bobučių mitas, kurio niekas ant savęs nenori pratestuoti? :D

    AtsakytiPanaikinti