Puslapiai

2012 m. vasario 17 d., penktadienis

7 stylish animal awards

Dina man davė Stylish blogger'io apdovanojimą.


Pagal visą idėja turėčiau atskleisti 7 faktus apie save.



PFFFFF.... Geriau *dum dum dum* 7 įdomūs gyvūnai, kurie šauna šiandien į galvą!



1. Juodasis rijikas (Chiasmodon niger). Niekas nežino kiek tiksliai šito padarėlio Žemėje gyvena, bet jį visai nesunku pagauti kur vanduo šiltas (tropiniuose ir subtropiniuose regionuose) ir kur pakankamai gilu - sekliausias jam tinkantis vanduo turėtų būti 700m gylio, na, o giliausias ~3 km. 
Nors pats žuviukas nedidelis - siekia vos apie 25 cm, bet pasižymi viena įdomia savybe - jis mėgsta priplaukti prie kitų kaulinių žuvų, apžioti jų uodegas ir po truputį ryti, ryti, ir dar kartą ryti - taip nelaimėle, kuri gali būti net 10 kartų sunkesnė už patį juodajį rijiką, nukeliauja į jo skrandį ir pradedama virškinti dar gyva būdama! Kartais virškinimo metu jo tampriajame skrandyje susidaro tiek daug dujų, kurių žuviukas nespėja išriaugėti ar kitaip pašalinti, jog šios iškelia žuvį į vandens paviršių, kur ji plūduruoja pasimetusi jai visiškai ateiviškame pasaulyje... Tokią jūros srovių nešamą "našlaitę" galima pagauti bet kur pasaulyje, net ir Baltijos jūroje, ar rasti išplautą į krantą.

(Juodojo rijiko galva. Apatinis žandikaulis didesnis už viršutinį. Nuotrauka iš čia.)

(Šio rijiko pilvo siena praplėšta, kad būtų galima išimti jo auką ir ją pamatuoti. Nors dauguma rijikų pasitenkina maždaug 2 kartus ilgesnėm aukom už save, bet yra ir tikrų godišių, kurie taikosi net į metro ilgio žuvis! Nuotrauka iš čia)
(Labai dailus piešinys :) Man tiesiog jis labai patiko... Iš čia)

2. Draugelis Brahmaea certhia, nepadarytų gėdos ir pačiam Tim'ui Burton'ui. Na, tiksliau ne jis pats, bet jo  makabriškas vikšreeelis. Jei norėsite tokį pasigauti, teks vyktį į rytinę Rusijos dalį, Kiniją ar Korėjos pusiasalį. Vabzdys gana plačiai paplitęs (matyt paukščiai bijo jį lesti :D).
( Argi ne sipmatiškos ataugėlės? Kaip tai ne? D: Nuotrauka iš čia.)

(O štai taip atrodo suaugelis :) nuotrauka iš čia).

(Kai kurie žmonės augina žuvytes, o kiti - drugelius.)

3. Kirmrausų būriui priklausantis Siphonops annulatus yra labai įdomus varliagyvis. Nors atrodo kaip peraugusi kirmelė, tačiau iš tiesų šis gyvūnėlis turi kaulinį-kremzlinį skeletą ir gyvena kur drėgna ir šilta (jį, ir jo giminaičius sėkmingai augina terariumuose entuziastai ir Lietuvoje). Kadangi didžiąją laiko dalį praleidžia drėgnoje žemėje, jo akys rudimentinės, tačiau po jomis yra mažytės ataugėlės, kuriose yra išsidėstę chemines medžiagas (t.y. skonį) jaučiantys receptoriai. Bet įdomiausia dalis yra ta, jog kai šis "kirmius" susilaukia palikuonių, jis jų nepalieka likimo valiai - vaikai dar kurį laiką laikosi su motina ir pasiskanaudami nugraužinėja nuo jos odą, taip spėriai augdami didučiai ir gražučiai. Na, bet juk tai nėra keisčiau, nei maitinti jauniklius pakitusių prakaito liaukų išskyromis, kaip kad darome mes, žinduoliai, tiesa? :)

(Mama su vaikučiais. Nuotrauka iš čia)

(Mažylis)

( :) šypsosi. Mažylio ir linksmuolio nutoraukos iš čia).

4. Varanus macraei nepasižymi jokia išskirtine savybe, tiesiog jis yra... mėlynas! Laisvėje randamas tik vienoje Indonezijos saloje, o nelaisvėje gana populiari namų "puošmena". Tik kad užauga gana didelis - ilgis su uodega siekia apie metrą...

("-Argi aš ne gražus?" Nuotrauka iš čia.)

("-Nežinau, broli, pablyškęs tu man koks tai..." Nuotrauka iš čia.)


5. Jei jau prakalbome apie keistų spalvų padarėlius, tai laimėtojas turėtų būti Enoplometopus debelius - RŪŽAVAS LOBSTERIS. Irgi madingas akvariumo augintinis... Nenuostabu.

 

Jei turėčiau tokį, specialiai jį maitindama kiekvieną kartą užsileisčiau:



6. Šitame sąraše labai trūksta žinduolių! Macroscelides proboscideus yra įparastas peliukas pietų Afrikoje. Neįprastas tik jo mielas straubliukas-nosiukas ir tai, jog jis priklauso vienai iš nedaugelio monogamiškų žinduolių rūšių. Tad, jei laikytumėte namie porelę, ir vienas iš jų nudvėstų, antrasis geriausiu atveju gyventu toliau, bet niekada nebesiporuotų su kitu, o blogiausiu - nieko nebeėstų ir nudvėstų irgi... :( Jis turi įdomių gimainaičų


(Nosiukas- straubliukas.)


("Kartais kai lėtai valgau, susimąstau ar gyvenime pasirinkau teisingai..." Iš čia)



7.
"- Kaip tavo misija? Ką įdomiausio matei?
- Driežą, kuris išsižioja per keturias puses!!!
- ... tu tikras, kad ant jūsų nebandė kokio cheminio ginklo?.."

Kol aš radau tą "keturių pusių" driežą ;) Tai Phrynocephalus mystaceus, sutinkamas artimuosiuose rytuose (daugiausiai Irane ir Afganistane), Kazachstane ir Kaukaze. Šiaip tai - driežas, kaip driežas, bet jei išgąsdini (minėtu atveju jis buvo mėgintas paspirti >:0 uch!), jis bando išgąsdinti tave:


(Va taip va jie atrodo kol ramūs. Nuotrauka iš čia).



(O taip va kai sunervuoji. Nuotrauka iš čia)

O dabar, baisioji dalis, reikia nominuoti kitus.
O vat nenominuosiu nieko.

Nes aš blogų neskaitau. MUAHAHAHAHAH >:D 
O jei skaitau, tai tik labai labai ypatingus.




6 komentarai:

  1. Kokie fainučiai :D kaikurie. Tas rožinis lobsteris tai superinis :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kad tas stylish apdovanojimas keliauja per visus kaip koks grandininis laiškas, nesustodamas :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. ooo rozinis lobsteris ir melynas varanas jega! :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Eik tu ENORCA, ENORCA ir kas iš tavęs bus, kai užaugsi... :D

    AtsakytiPanaikinti
  5. Man šios dienos šauniausias gyvūnas yra Cymothoa exigua. Žuvis-liežuvis. :) (šaltinis: T. Tvarijono architektūrinis projektas)

    AtsakytiPanaikinti
  6. kodėl Dean lūpos lyg padažytos raudonai? *patempia apatinę lūpą*

    AtsakytiPanaikinti