Puslapiai

2011 m. spalio 20 d., ketvirtadienis

Kas šieną tręšia?

Šiandien belaukdama troleibuso stotelėje susidomėjau štai šia reklama:


Kokybė gal ir ne per geriausia, tad čia galite pamatyti geresnį variantą, iš pačio www.ekonomika-aktyviai.lt puslapio.

Žiūrėjau, žiūrėjau ir štai ką sužiūrėjau.

Komikso paneliai išdėlioti ratu, todėl susidaro įspūdis, kad čia bus pateikiamas koks tai UŽBURTAS BLOGIO RATASTM iš kurio išeitį galėtų rasti tik pakankamai išsilavinęs žmogus (ir, maždaug, dėl to derėtų jau mokykloje pradėti domėti tokiais dalykais).
Tarkime skaityti pradedu nuo viršaus, kuriame politikas "pasižada" sumažinti pieno kainą.
1 panelis (ties 12 valanda) - pardavėja teigia, kad pieno vaikučiams pigiau parduoti negali, nes jai pačiai ūkininkas per brangiai parduoda. Gerai, einava pas ūkininką:
2 panelis (ties 3 valanda) - ūkininkas (kuris augina dvi žavingai nupieštas karvutes, tikriausiai šauniasią šio plakato dalį) teigia, kad negali pardavėjai pigiau parduoti pieno, nes tai žemdirbys kaltas, kuris per brangiai parduoda šieną. Gerai, einam pas žemdirbį:
3 panelis (ties 6 valanda) - žemdirbys teigia, kad negali pigiau parduoti šieno, nes per brangiai kainuoja trąšos. Bemąstant ar žolė šienui reliai yra tręšiama, akys automatiškai nukrypsta į kitą "užburto rato" grandį, kuri turėtų atskleisti kas nesutinka ūkininkui parduoti pigiau trąšų, nes pats negali pigiai įsigyti pieno-maisto produktų:
4 panelis (ties 9 valanda) - vaikučiai???? O_o tai ar jie tas trąšas kaip nors gamina... ar...


The dark side of economics. Nenuostabu, kad Wall Street'e  ne kažką...

2 komentarai: