Puslapiai

2013 m. birželio 26 d., trečiadienis

Troleibusų mitingas

Ką tik grįžau iš šiandien vykusio mitingo dėl troleibusų išsaugojimo.
Ėjau į jį ne kokios politinės partijos ar net labai argumentuotų idėjų genama, o tiesiog iš susirūpinimo ir abejonės, kad Vilniuje įvedus tramvajų būtų labai jau ten gerai ir pigu/nuostabu/modernu.
Pavyzdžiui ir taip yra bėda, kad trūksta žemagrindžių transporto priemonių (jos reikalingos ne tik žmonėms invalidų vėžimėliuose ar su vaikų vėžimėliais, bet ir sergantiems judėjimo ir pusiausvyros aparatų ligomis, senyviems, pervargusiems. Ir net sveikiems jie sumažina riziką lipant troleibusui trūktelėjus susiplėšyti kryžminius raiščius. Ok, krypstu ne į temą... Sužinojau, kad nauji tramvajai būna žemagrindžiai :) 

Apskritai tai lietuviai labai mažai mitinguoja. Gal jie iš mitingų tikisi nežinia ko? Juk mitingas nėra problemos sprendimas, o tiesiog dėmesio atkreipimas, kad štai šitiems žmonėms, kurie yra tikras gyvas kraujas ir kaulai (ir dažnai piktas kraujas ir kalai), o ne tiesiog skaičiukai statistikos lentelėse kažkas rūpi. Daugiausia tai yra skirta parodyti sau patiems ir aplinkiniams kad problema ne tik kabo kažkur debesyse. Jeigu į mitingą susirenka nedaug žmonių, tai gal nelabai daug kam problema ir rūpi, m? Jei pavyzdžiui padidina šildymo kainas iš lempos, bet vietoj šiknos pakėlimo tau lengviau sumokėti tą pakėlimą, tai matyt gali dar kelti. Ir dar. Ir dar.

Į šį mitingą susirinko mažiau žmonių, nei tikėjausi. Aišku jis vyko trečiadienį ir vidurdienį, bet nemanau, kad jei būtų vykęs kitu metu būtų atėję daugiau žmonių. Kažkaip paaukoti darbo laiką (mano atveju mokymosi) nėra taip skausminga, kaip paaukoti asmeninį ar šeimai skirtą laiką, pvz.: kokį nors pyrago kepimą su antra puse savaitgalį ar pažadėtą stalo žaidimą vaikui (nors kai kuriems žmonėms atvirkščiai... o_O).

Tie, kurie rinkosi buvo su įvairių politinių organizacijų ir panašiai vėliavomis, todėl aš tiesiog nežinau kur man atsistoti - daug kas nežinojo. Tai šian pastovėdavau, tai ten. Kai susirinko blogerių tai bent jau buvo su kuo stovėti ratelyje xD 

Mačiau nemažai kas atėjo, išsigando ir pabėgo - jei ateini dėl troleibusų, tai nesinori būti išnaudotam būti už ar prieš kažką kitą :/ ... Dauguma žmonių nežino gerai nei kas vyksta, nei kas ką daro, nei ką. Jiems įdomu tik ar nepanaikins jų naudojamų stotelių ir nepakels važiavimo kainos. O kad čia kažkoks -uokula blogas, ar -vatoriai ir -alai tipo baisiai geri, tai tikrai antroje vietoje ir šiandien jie gali palaikyti vieną, rytoj kitą, nes jiems ne tai svarbiausia.

Taip pat nebuvo greitosios pagalbos mašiniuko ar geriamo vandens dalintojų, kas irgi labai atbaido senyvus ar žmones su mažais vaikais (ironiška, bet kiek tenka dalyvauti tokiomis smulkmenomis geriausiai pasirūpina pankų ir medikų organizuojami susibūrimai o_o Medikus suprantu, bet pankai? Jie aiškiai gudresni, nei bando apsimesti xD ).


Man atrodo, kad vėliavų ir visokių plakatų ten buvo daugiau, nei žmonių. Ir su tom vėliavom buvo taip įdomiai - vienam krašte stovi Frontas, kitam kažkokie su raudonomis svastikomis, o per vidurį su trispalve... Tik kažkodėl visi plakatai buvo nukreipti nuo savivaldybės pastato ir nuo pagrindinio praeivių srauto. Kai pranešėjai ėmė kalbėti apie tai, kad reikia saugotis infiltruotų provokatorių (mano politinis kretinizmas neleido man tokių išskirti minioje), tai net nupaišiau keletą komiksiukų (buvau pasiėmusi eskizų albumą, jei būčiau atvažiavus anksčiau laiko :>) :



Geriausia mitingo dalis buvo kavos gėrimas su G+'iečiais po mitingo :) Daug buvo kalbėta apie alų (nors nedaug jo gerta ;) ). Iš Lietuvos 2.0 gavau ženkliuką, kaip visada Leo Lenox vėl kalbėjo tuo savo nuostabiu ir hipnotizuojančiu balsu (mitingo metu viena Lietuvos radijo žurnalistė iš jo paėmė interviu. Aš tikiuosi jis pateks į eterį. Aš išsišaugosiu tą intervių >:D), Rokiškis Robinovičius davė idėją labai šauniam piešiniui (po sesijos tikiuosi jį piešti lygiagrčiai su vienu kosminiu darbu) ir šiaip blizgėjo išmintimi, kurią kas nors turi kada nors surinkti ir jo pasekėjams išleisti šventą knygą, S. Tumelis dabar yra koks tai daugiabučių bendrijos pirmininkas (aš turiu hipotezę, kad jis iš tikrųjų yra du klonai, nes kitaip nesuprantu kaip jis viską spėja). Buvo ir daugiau blogerių, bet nežinau ar jie labai norėtų, kad apie juos rašyčiau, juos realybėje sutikau pirmą kartą :}

 Iš FB nieko nesutikau :( 

PS Mitinge dalyvavusiu Manto Adomėno kostiumas nuostabiai jam tiko. Nuotraukos neatskleidžia to nuostabaus jo ir jo asmenybės suderinamumo, kuris matomas realybėje. Aš čia nesityčioju, aš rimtai kalbu. Asmeniškai M. Adomėno nemėgstu (nieko asmeniško, nes mes asmeniškai gi nepažįstami, čia grynai kaip politiko) nu bet tas kostiumas tikrai ant jo gerai atrodė. Nu rimtai.
Ok, dabar einu skaityti apie sepsį :) man ryt egzaminas.

10 komentarų:

  1. Kadangi esu G+ skaitytojas, o ne rašytojas, tai mačiau gana nemažai rašančių G+, kurie nematė manęs :D

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tumelis lygtai buvo pasiėmęs motinystės atostogas, tai matyt vaikus beaugindamas kiek pamoteriškėjo. O moterys taigi visada viską spėja.
    Pasistengus paprasta rasti paaiškinimus visokiems gamtos reiškiniams:)
    Linkiu sėkmingai išsiegzaminuoti:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Jei ne frontas ir svastikos, tai tik blogeriai būt buvę...

    AtsakytiPanaikinti
  4. Frontininkai su tautinykais viename mitinge yra ne toks jau ir retas reiškinys. Užtat Tautinykai + Frontas + Tėvynės sąjunga + Liberalai + Žalieji + profsąjungos - visi su savo vėliavom ir plakatais - va čia tai pirmą kartą istorijoj tokia nebendraminčių mišrainė į vieną renginį susirinko.

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sužinojau, kad nauji tramvajai būna žemagrindžiai :) Tai tada tas mano pavyzdys kaip ir feilas.

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aplamai tai jums ne mitingus reikia rengt, o Zuoką išsiųst į Guantanamą ( http://en.wikipedia.org/wiki/Guantanamo_Bay_detention_camp ).
    Amerikonai už porą nugriautų pastatų Iraką subombardavo ir jo prezidentą pakorė, o jūsiškis ruošias sugriaut visą transporto sistemą, kas neabejotinai yra kur kas didesnio masto terorizmas.
    Taigi manau visi vilniečiai turi neabejotiną teisę klausytis mero-teroristo pokalbių telefonu, sutikę areštuoti ir įgrūsti į kokį požemį ir taip toliau ir panašiai.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Tramvajai...vėl valdžia svaigsta. Čia panašiai kaip ir metro norėjo kažada tiesti, pavyko? Deja!
    P. S. komiksas neblogas.
    Mitingų tikrai reikėtų daugiau ir masiškesnių bei gerai organizuotų, o tai varvina politikai pūlius ir nesigėdi. Gėda.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Ačiū už dalyvavimą ir aprašymą! Mitingą organizavo paprasti žmonės o ne koki profesionalūs politikiorai, todėl ir finansinės galimybės buvo kuklokos, kad galėtume už viską, ko trūko, sumokėti. O įvairūs politikai tik kad atėjo padalyvauti politikai su savo vėliavom. Gaila, kad po mitingo teko grąžinti skolintą garso įrangą ir neturėjau progos pasigauti tinklaraštininkų - visgi tikiuosi, kad neilgai trukus turėsiu galimybę su geraisiais blogeriais susipažinti realybėj, o ne vien tik jus visus skaitant :)

    AtsakytiPanaikinti