Puslapiai

2011 m. lapkričio 14 d., pirmadienis

Idėja, adata ir daug daug dirbtinių gaurų....

Šiandien susitikau seną pražystamą, kurios ryšį su manimi būtų galima prilyginti devintam vandeniui nuo kisieliaus...
Atsimindama, kad ji labai norėjo tapti dizainere (kai buvau 6-7 klasėje, 80% merginų norėjo būti "dizainerėmis"), paklausiau ar jai pasisekė įgyvendinti savo svajonę, o ši atsakė, kad dar geriau - ji rado būdą kaip suderinti potraukį kūrybai, siuvimui ir dar gražaus pinigėlio pasidaryti - ėmė siūti fursuit'us... po akimirkos visiškos tylos, kad net tarpdimensinių svirplių nesigirdėjo, net perklausiau, kadangi negaliu įsivaizduoti, kad Lietuvoje tokiam dalykui būtų paklausa! 
Pasirodo viskas daug paprasčiau - pasiūni kelis fursuit'us po 1000-6000$, parduoti užsienin, kur ši kaina, atsižvelgus į perkamąją galią, nėra tokia ir didelė, pinigėlius už darbą, per tarpininką, gauni čia Lietuvon, susimoki mokesčius, nusiperki medžiagų kitiems užsakymams ir gyveni už likusius.
Nors labai norėčiau narciziškai pasigirti "ėėė, aš ją pažįstu", bet manęs užsiprašė neskelbti kuri iš fursuit'ų make'rių gyvena Lietuvoje (gal tai kaip nors kainą numuš, I dunno...).

Na, bet vistiek, tiems, kurie nelebai įsivaizduoja kas do briedas yra tas fursuit'as:


 Raudonas drakonas (su judančiais sparnais). Autorius Beastclub. Pasižvalgius šio kūrėjo puslapyje smarkiai nustebau, nes 2 jo kostiumus yra tekę išvysti iš arčiau. Mažas tas pasaulis... Kita vertus, jo kainų/rezultato santykis atrodo tikrai stulbinančiai patrauklus.
Vilkas iš FurrHappens. Man asmeniškai labiau patinka tikroviškesnėmis akimis, bet "cartoon" stilius dažnai irgi labai labai neblogai žiūrisi.

Žinoma, čia paklausite, a velniui šitos nesąmonės reikia?

Tai aišku, kad nereikia.

Kaip nereikia ir papų didinimo operacijų, "aiphon'ų", interneto ar cukraus arbatoje.

bet, taigi smagu...

Įstabiausia tai, kad praktiškai visko, ko reikia šitam hobiui/žaidimui/iškrypimui (čia jau žiūrint iš kurio kampo ar pozos pasižiūrėsi), gali rasti mūsų siuvimo it buitinių prekių parduotuvėse!
Po sesijos turėsiu laisvą savaitę-dvi, tai pamėginsiu pasisiūti letenėles (nuoroda veda į instrukciją anglų kalba). 

:0 and then I'll do rawr with them!

O šitas vyrukas mane pralinksmino... Jei mūsų televizijų vaikiškų laidų spec. efektų kūrėjai galėtų pasiekti bent tokių "megėjiškų" rezultatų...

1 komentaras:

  1. O Lietuvoje yra fursuiterių? Jei yra, tai norėčiau susisiekti su jais, nes aš pats noriu įsigyti fursuit :D

    AtsakytiPanaikinti